Ödüllü oyuncu artık Avrupa Film Akademisi üyesi!

Sibel filmindeki performansıyla eleştirmenlerden tam not alan Damla Sönmez, Avrupa Film Akademisi üyelerinden biri oldu.

KÜLTÜR-SANAT 20.01.2020, 13:11 20.01.2020, 14:00
Ödüllü oyuncu artık Avrupa Film Akademisi üyesi!

Oyuncu Damla Sönmez, Julie Delpy, Dardenne Kardeşler ve Colin Firth gibi isimlerin de üyeleri arasında bulunduğu Avrupa Film Akademisi'nden üyelik daveti aldı.

Sibel filmindeki dilsiz kız performansıyla çok sayıda ödülün sahibi olan Sönmez, Akademi üyeliği sayesinde uluslararası alanda Türk sinemasını tanıtarak, Avrupa'daki prestijli sinema ödüllerinde oy kullanabilecek.

3 bin 600'den fazla film profesyonelini bir araya getiren Avrupa Film Akademisi, Avrupa'daki film kültürünü tanıtabilmek için 1988 yılında kuruldu. 

Damla Sönmez'in kazandığı ödüller

Damla Sönmez 2009 yılında yer aldığı Bornova Bornova filmindeki rolüyle 46. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri’nde Umut Veren Genç Yetenek, Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde Genç Cadı ödüllerinin sahibi oldu. 

2015 yılında 18. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali kapsamında Festival Genç Başkanı görevini yürüten Damla Sönmez, Deniz Seviyesi filmindeki rolü sayesinde 21. Altın Koza Film Festivali ve Milano Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödüllerine layık görüldü.
 

Yorumlar (0)