Nefer rap grubunun yeni şarkısı yayınlandı!

Yeni kurulan rap grubu Nefer, “Ribat EP” adlı albümlerini yayınlandılar. YediHilal rap atölyesine katılan gençlerin oluşturduğu grup, ilk şarkıları ‘Feza’ nın klibini de taze taze rapseverlerin beğenisine sundular.

KÜLTÜR-SANAT 05.01.2021, 11:53 05.01.2021, 17:43
Nefer rap grubunun yeni şarkısı yayınlandı!

2020 yılı başında YediHilal çatısı altında oluşturulan ‘rap müzik atölyesi’ nden, yeni bir müzik grubu doğdu. Rap sanatı yapacak olan ve adlarını ‘Nefer’ olarak koyan grup; Teber, Tozo, Çelebi ve Asaf mahlaslarını kendilerine koyan gençlerden oluştu. 

İlk albümleri “Ribat EP” i yayınlayan genç rap sanatçıları, albümün çıkış şarkısı “Feza” için de bir klip çekimi gerçekleştirdiler. Klipte Nefer’e ayrıca, Abdusselam Akbaş da eşlik etti. “Ribat EP” albümünde ayrıca Nefer’den "Ölü Demeyiniz" ve "Yükselir Seslerimiz" adlı şarkılar da yer aldı.

Nefer, çalışmalarına stüdyoda devam ediyor

Grup üyelerinden Teber adıyla tanınan Ömer Faruk Bozdemir, 10 yılı aşan bir süredir grup üyeleriyle birlikte rap müzikle uğraştıklarını belirtti. Amatör olarak çalışmaya başladıklarını, daha sonra YeniHilal sayesinde profesoynel çalışmalar yürütmeye başladıklarını söyleyen Bozdemir, YeniHilal tarafından kurulan stüdyoda çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.



YediHilal Genel Başkanı Salim Sarıyıldız, gençlere yönelik bir çok atölye yürüttüklerini belirtti. Rap müzik alanındaki atölye için güzel bir ilgi olduğunu söyleyen Sarıyıldız, gençlere gençlerin diliyle ulaşabilmek için bu atölyeleri gerçekleştirdiklerini belirtti. YediHilal bünyesinde daha önce, Grup Sancaktar'ı kurulduğunu ve onların ezgi-marş çalışması yaptıklarını belirten Sarıyıldız; YediHilal atölyeler, arasında kitap okuma, kısa film, fotoğrafçılık ve grafik atölyesinin de bulunduğunu belirtti.
 

Yorumlar (0)