Mucize filminin Muhtar Davut’u usta oyuncu Erol Demiröz, hayatını kaybetti!

Ankara Sanat Tiyatrosu’nun kadrolu oyuncusu olan ve rol aldığı ‘Güneşi Gördüm’, ‘Mucize’, ‘Sürü’ ve daha bir çok efsane filmlerdeki rolleriyle hatırlanan usta sanatçı Erol Demiröz, yaşamını yitirdi. 81 yaşındaki usta sanatçıyı, bir çok filmde beraber çalıştıkları Mahsun Kırmızıgül ile Kültür ve Turizm Bakanlığı sosyal medya üzerinden andı.

KÜLTÜR-SANAT 19.04.2021, 11:10 20.04.2021, 11:07
Mucize filminin Muhtar Davut’u usta oyuncu Erol Demiröz, hayatını kaybetti!

Canlandırdığı birçok rolle ve oyunculuk performansıyla zihinlerde yer edinen usta sanatçı Erol Demiröz, 81 yaşında hayatını kaybetti. Ankara’nın ve tiyatro dünyasının köklü sahnelerinden Ankara Sanat Tiyatrosu’nun kadrolu oyuncu ve yönetmenlerinden olan Demiröz, Ankara’da yaşamını sürdürüyordu. Demiröz’ün vefatı üzerine bir çok kurum ve ünlü sanatçıdan paylaşımlar geldi. 



Mahsun Kırmızıgül’den duygusal paylaşım

‘Beyaz Melek’; ‘Güneşi Gördüm’ ve ‘Mucize’ filmlerinde Demiröz ile beraber çalışan yönetmen Mahsun Kırmızıgül; kendisi için ve ayrıca tiyatro ile sinema dünyasının değerli bir ismini kaybettiklerini belirtti. Demiröz’un duruşunun, fikirlerinin, asaletinin ve insanlığının çok fazla şey kattığını söyleyen Kırmızıgül, Demiröz’ü asla unutmayacaklarını belirtti. Başarılı oyuncu Levent Özdilek ise, Erol Demiröz’ü ‘çok şey öğrendiğim ustam’ diyerek, unutmayacağını belirten bir paylaşım yaptı. 
 

Ankara Sanat Tiyatrosu, bir ağabeyini kaybetti

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise; kıymetli sanatı Erol Demiröz’ün vefatından duyulan üzüntü dile getirildi. Paylaşımda, tüm sanat camiasında başsağlığı dilendi. Oyuncular Sendikası’nın paylaşımında ise, meslektaşları Erol Demiröz’ün vefatı için üzgün olunduğu belirtildi. Ayrıca paylaşımda, Demiröz’ün tüm sevenlerine de sabır dilendi. Demiröz’ün kadrosunda bulunduğu Ankara Sanat Tiyatrosu ise, ‘Erol abimizi kaybettik…’ sözlerinin yer aldığı bir paylaşım yaptı.
 

1961 yılında oyunculuğa adım attı

29 Temmuz 1940 tarihinde Diyarbakır’da dünyaya gelen Erol Demiröz, eğitimine Ankara’da Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nde sürdürdü. 1961 yılında oyuncuğa adım atan Demiröz, Halkevleri Genel Merkezi'nde çalışmalara başladı.



1968 yılında ise Ankara Sanat Tiyatrosu ekibine dahil olan Demiröz, tiyatronun yönetmen ve oyuncu kadrosunda bir çok oyuna imza attı. Beyazperdedeki performanslarıyla da oldukça bilinir bir hale gelen Demiröz; ‘Sürü’, ‘Beyaz Melek’, ‘Balans ve Manevra’, ‘Güneşi Gördüm’ ve ‘Mucize’ gibi filmlerde rol aldı.

Yorumlar (0)