Muallim filmi, Amerika’dan beş tane ödülle ayrıldı!

Müslim Şahin’in yönetmenliğini üstlendiği ve Ruhi Sarı, Melih Selçuk ve Sevtap Özaltun’un rol aldığı Muallim filmi, Amerika’da düzenlenen Golden Picture Uluslararası Film Festivali'nden 5 ödülle ayrıldı. 20. yüzyılda hikayesi geçen film, Fransa eğitimi sonrası Anadolu’ya dönen öğretmen Ali’nin yüzleşme hikayesini konu alıyor.

KÜLTÜR-SANAT 07.04.2021, 12:20 08.04.2021, 09:38
Muallim filmi, Amerika’dan beş tane ödülle ayrıldı!

Hikayesi yirminci yüzyıl başında geçen ve Fransa’dan ülkesine dönünce değerleriyle yüzleşmek zorunda kalan Ali Öğretmen’in hikayesinin anlatan ‘Muallim’ filmi, Amerika Birleşik Devletleri’nden ödüllerle döndü! Yönetmen koltuğuna Müslim Şahin’in oturduğu film, Amerika’da düzenlenen American Golden Picture Uluslararası Film Festivali'nden ‘En İyi Film’ Ve ‘En İyi Yönetmen’ dahil olmak üzere 5 ödülle ayrıldı. Filmin yapımcısı Halit Arabacı, filmin dünya prömiyerini yaptıkları ilk uluslararası film festivalinden ödül aldıklarından dolayı oldukça mutluluk duyduklarını söyledi.

Ünlü isimler rol alıyor

Filmde başlıca rolleri ise Ruhi Sarı, Melih Selçuk ve Sevtap Özaltun gibi başarılı isimler paylaşıyor. Filmde ayrıca Kerim Yağcı, Levent Sülün, Barış Hayta, Deniz Denker, Tuğçe Tanıl ve Halit Karaarta gibi isimler de rol alıyor. Türkiye'de sinema eğitimi ve Amerika’ya gidince de yönetmenlik eğitim alan Müslim Şahin'in ilk uzun metraj sinema filmi olma özelliğini taşıyan Muallim, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle çekildi. Filmin ülkemizdeki kültür, siyaset ve ekonomik anlamda hayatları etkileyen olaylar karşısındaki tepkiler özelinde polarizasyon konusuna odaklanıyor.

Bir Jöntürk’ün kendi özüne dönüş hikayesi

Film, 2. Abdülhamid Han döneminde, Fransa'da mühendislik eğitimi alan Öğretmen Ali’ye odaklanıyor. Muallim, Bir Jöntürk haline gelmiş olan Ali’nin, ülkesine dönünce değerleriyle yüzleşmesine odaklanıyor. Doğduğu topraklara yabancılaşan bir öğretmenin, bir köye öğretmen olarak sürgün olmasıyla beraber değerlerine dönüşümüne odaklanan film, bir nevi öze dönüş hikayesi barındırıyor.



Çıtanın beklemedikleri ve istemedikleri şekilde yükseldiğini belirten yapımcı Arabacı, filmin festival yolculuğuna devam edeceğini belirtti. Pandemi nedeniyle vizyona giremeyen filmin, festivallerde yarışarak macerasına başlamasına karar verildi.

Yorumlar (0)