Mircan Kaya, yeni albümü “Bir Akşam Sen ve Ben” i çıkardı!

Batum göçmeni ve Gürcü kökeni de olan müzisyen Mircan Kaya, yeni albüm çalışması “Bir Akşam Sen ve Ben”i, dinleyicisiyle buluşturdu. UCM Productions altında uluslararası çalışmalar yapmaya devam eden Kaya; Alcyona Mick, Ivan Hussey, Stuart Hall ve İsmet Kızıl ile beraber çalıştı.

KÜLTÜR-SANAT 29.12.2020, 15:25 29.12.2020, 15:29
Mircan Kaya, yeni albümü “Bir Akşam Sen ve Ben” i çıkardı!

Bizim Ninniler albümüyle ses getiren, daha sonra Kül, Sala, Numinosum, Outim , Elixir , Nanni ve Minor adlı çalışmalarıyla Lazca çağdaş müzik alanında çalışmalar gerçekleştiren Mircan Kaya, yeni albümünü dinleyicisine sundu. Batum göçmeni bir aileden gelen ve Gürcü dedesinden kaynaklı da melez bir etnik kimliğe sahip olan Kaya, "Bir Akşam Sen ve Ben" albümünü dinleyicisiye buluşturdu. 

47. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde “Kar Beyaz” adlı filmle “En İyi Film Müziği” ödülü de kazanan Mircan Kaya, 2006 yılından bu yana aralıksız ve hevesi heyecanı durmadan müzik üretimine devam ediyor. "Bir Akşam Sen ve Ben" albümündeki şarkıların hepsi Mircan Kaya tarafından yazılıp bestelenirken, Türk motiflerini Londralı müzisyenlerle icra edilmiş bir albüm olma özelliği de taşıyor.

Şarkının kayıtlar Londra ve İstanbul’da yapıldı


Koronavirüs sürecinin getirdiği bunalım sürecinde bu çalışmanın ortaya çıktığını belirten Kaya, 5 yeni şarkıyı bir albümde topladı. Albümde "Bir Akşam Sen ve Ben" şarkısının yanı sıra; “Seni Ne Kadar Çok Sevdim”, “Aşk Değil miydi?”, “Hastayım Size” ve “Papucu Yarım” şarkıları da yer alıyor. Albümün estrüman kayıtları Londra'da, gerçekleştirilirken, vokal ve perküsyon kayıtları ise İstanbul'da yapıldı. 

Albümün enstrüman kısmında ise; piyanoda Alcyona Micki, çelloda Ivan Hussey, Gitar, bas gitar, sitar, zither, buzuki, kemençe,ud da Stuart Hall, perküsyonda İsmet Kızıl ve miks & masterda Pieter Snapper bulundu.

Mircan Kaya’nın “Bir Akşam Sen ve Ben" albümü, UCM Productions etiketiyle tüm dijital mecralarda yerini aldı.
 

Yorumlar (0)