İzmir, sinemanın kalbi olmaya devam ediyor

İzmir’de sinema ve dizi sektörünün oluşumu ve sürekliğinin oluşması amacıyla kurulan İzmir Sinema Ofisi, İzmir’de 2020 sonu çalışmalarını paylaştı. Çevrim içi festivallerin yanında İzmir’de film, kısa film ve dizi çekimleri de başladı.

KÜLTÜR-SANAT 21.12.2020, 18:00 21.12.2020, 18:43
İzmir, sinemanın kalbi olmaya devam ediyor

Sinema ve dizi sektörünün İzmir’de gelişmesi ve sürekliliğinin devam etmesi açısından oluşturulan İzmir Sinema Ofisi, Aralık 2020 bülteninde İzmir’de yapılan çalışmaları paylaştı. Çevrimiçi düzenlenen film festivallerinin yanı sıra, iki kısa filmin çekimi de İzmir’de gerçekleşti. Yeni bir dizinin çekimi de İzmir’de başlarken, bir uzun metrajlı filmin çekimi de İzmir’de yapıldı.
 


 

İzmir festivalleri, ‘çevrimiçi’ olarak gerçekleşti!


Bu yıl 21.si düzenlenen İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali, 9-15 Kasım tarihinde ‘çevrimiçi’ olarak düzenlendi. Toplamda 253 kısa filmin ‘çevrimiçi’ olarak izleyicisiyle buluştuğu festivalde gösterimler sonrası, yönetmenlerle gerçekleştirilen canlı söyleşiler gerçekleşti. Alanında uzman sinema profesyonelleri ile yapılan canlı bağlantıların da yapıldığı festivalde, Ulusal Kurmaca Yarışması’nda birincilik ödülü ‘Yara’ filmine verildi.

9.su bu yıl ‘çevrimiçi’ olarak düzenlenen ‘Çocuk Hakları Film Festivali’, Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleşti. 20-27 Kasım tarihlerinde 29 filmin izlendiği festivalde; “Çocuk Yönetmenler”, “Yetişkin Gözünden Çocuk Hakları” ve “Kıtalar Seçkisi” “Çocuk Hakları Konulu Uzun Metraj Filmler” bölümleri yer aldı. Önceki yıllarda Bursa’da yapılan festival, bu yıl itibariyle İzmir’de düzenlenecek.




Engelsiz İzmir Ulusal Kısa Film Yarışması ise bu yıl 4. kez düzenlenecek. Yarışmada jenerik dahil en fazla 10 dakikalık ve özgün nitelikte olan kısa filmler değerlendirmeye alınacak. Son başvuru tarihinin 9 Nisan 2021 olarak belirlendiği yarışma, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Sanata Engelsiz Bakıyorsan” çağrısı ile gerçekleşti!

Kısa film, uzun metraj film ve dizi çekimleri ile İzmir plato oldu


Gökmen Küçüktaşdemir’in yönetmenliğini üstlendiği “Ruhunu da Al Gel” adlı kısa filmin çekimleri, İzmir’de gerçekleşti. Kemeraltı’nda çekilen film, Edebiyattan beslenen ve hikayesiyle hepimizin tanıdığı sürpriz isimleri buluşturdu. Biriz Aydinç Öztüzemen’in yönetmenliğini üstlendiği “Yağmur Yağacak Gibi” filmi ise, İzmir’de iç mekanlarda çekildi. Film, bir aşk hikayesinin etrafında örülü bir psikolojik atmosferi odağına alıyor.



Bir ulusal kanalda ekrana gelecek olan “Son Yaz” dizisinin çekimleri de İzmir’de gerçekleşmeye başladı. O3 Medya’nın yapımcılığını üstlendiği dizi, Alperen Duymaz, Ali Atay, Funda Eryiğit ve Hafsanur Sancaktutan’ı başrolde buluşturuyor. Dizi bir yandan bir aile hikayesine, bir yandan da aksiyonlu hikayeleri izleyenlerle buluşturacak!

Yönetmenliğini Durmuş Akbulut’un üstlendiği 'Yüzsüz Adam' filmi; Urla, Güzelbahçe ve Seferihisar’da çekildi. Kara mizahı resim sanatıyla anlatan film, insanlığın fetih ile her şeyi bir anda yok etmesine odaklanıyor.
 

Yorumlar (0)