İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’ndan “Beethoven Akşamı” 

İDSO, İstanbul Arkeoloji Müzesi bahçesinde müzikseverlerin karşısına Beethoven ile çıktı. Dinleyiciler adeta kulak ziyafeti yaşadı. 

KÜLTÜR-SANAT 11.08.2021, 09:02 12.08.2021, 10:24
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’ndan “Beethoven Akşamı” 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaz Konserleri kapsamında gerçekleştirilen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) “Beethoven Akşamı” konseri, Şef Hasan Niyazi Tura’nın yönetimiyle çaldı. 

İstanbul Arkeoloji Müzesi bahçesinde müzikseverlerle buluşan orkestranın Şefi, Beethoven’ın klasik müziğin yapı taşlarından olduğunu ve bu sebeple kendisine özel gece düzenlediklerini aktardı. 



Viyana klasikleri serisi tamamlandı 

Şef Tura: “Viyana klasikleri olarak tabir ettiğimiz üçlünün sonuncusu Beethoven idi. Bu gece ile birlikte bu üçlüyü tamamladık. Pandemi sürecinde izleyicilerimiz konserden kaldı biz de izleyicilerimizden mahrum kaldık. Bu programı düzenlerken bir amacımız da özlem gidermekti.”  

Solistlerden Jülide Yalçın: “Beethoven'ın sağırlığının başladığı dönemde yazdığı eser, inanılmaz bir melodiye sahip. Olağanüstü bir temayı sağır olarak nasıl yazdığını anlayamıyoruz. Bu müzik kendisine şifa olmuş. Doğal afetlerin art arda yaşandığı son günlerde müziğin herkese şifa olmasını diliyorum.” 



Yorumlar (0)