Bakan Pakdemirli: "En fazla yardımı Azerbaycan'dan aldık"

Yangın bölgelerinde olan Bakanlar, Marmaris’teki koordinasyon toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli, Azerbaycan'dan gelen destekleri aktardı ve teşekkürlerini iletti.

GÜNDEM 11.08.2021, 09:25 12.08.2021, 11:22
Bakan Pakdemirli: "En fazla yardımı Azerbaycan'dan aldık"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakan Yardımcısı Etibar Mirzeyev, Marmaris Öğretmenevi’nde düzenlenen koordinasyon toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. 

Türkiye’deki yangınların söndürülmesine destek vermek için pek çok ülkeden yardım geldiğini belirten Pakdemirli, en önemli desteğin Azerbaycan’dan geldiğini aktardı: “Azerbaycan’dan gelen kardeşlerimiz tek millet olduğumuzu bir kez daha ispat ettiler. Burada hep beraber sahada tek yürek olarak mücadele ettik. En önemli desteği kardeş ülke Azerbaycan’dan aldık.” 



Azerbaycan, 900’den fazla personel gönderdi 

Pakdemirli: “Kardeş ülke Azerbaycan, 900’ün üzerinde personel ve 90’dan fazla araç göndererek Muğla’daki yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. Kardeşlerimiz, zorlu görevlerde ormancılarımıza destek verdi ve bundan da büyük mutluluk duydular. Ben de bu arkadaşlarımızın şevkini ve azmini gözlerinin içinde gördüm. Onlara hangi görevi versek, ‘Biz buraya oturmaya gelmedik.’ diyerek canla başla çabaladılar. Kendilerini burada gördüğümüz için çok mutluyuz. İki devlet liderinin de söylediği gibi biz tek millet iki devletiz. Azerbaycan’dan gelen dostlarımıza, Azerbaycan’a teşekkür ediyoruz.” 



“Milletimiz, zor zamanda kendisine destek verenleri unutmaz” 

Pakdemirli: “Bundan sonraki insani yardımlar konusunda yeni bir tecrübe edinmiş olduk. Azerbaycan ile karşılıklı olarak hem makine ve tesisat hem de insan kaynağı alışverişlerimizi zor durumlarda yapabileceğimizi biliyoruz. Türk milleti, sizin desteğinizi asla unutmayacak. Milletimiz, zor zamanda kendisine destek verenleri unutmaz.” 

Yorumlar (0)