İlber Ortaylı duygulandı: Unutamayacağım bir şey

Aydın'ın Söke ilçesindeki sembol yapılardan biri olan Kaktüslü Ev, Belediye Meclisi kararıyla restore edildi ve "İlber Ortaylı Kitabevi" adıyla açıldı. Kütüphanenin açılışına katılan tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, hayatı boyunca unutamayacağı bir an yaşadığını söyledi.

KÜLTÜR-SANAT 23.01.2023, 17:44 24.01.2023, 13:55 Hakan Öksüz
İlber Ortaylı duygulandı: Unutamayacağım bir şey

Konuşmalarıyla uzun yıllardır sosyal medyanın ilgi odağı olan Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın ismini taşıyan kütüphanenin açılışı yapıldı. Aydın'ın Söke ilçesinde yer alan kütüphanenin açılışına katılan Ortaylı, duygu dolu anlar yaşadı.

Tarihi bir binanın Söke Belediyesi tarafından restore edildiği ve kütüphaneye dönüştürüldüğü kaydedildi. Kütüphaneye ismi verilen İlber Ortaylı, bu durumun kendisini duygulandırdığını söyledi. Hayatı boyunca unutamayacağı anlar yaşadığını kaydeden Ortaylı, "İnşallah uzun yıllar burada sık sık görüşürüz." diye konuştu.

Kaktüslü Ev restore edildi, kütüphaneye çevrildi

Söke'nin sembol tarihi yapılarından biri olan Kaktüslü Ev'in, Belediye Meclisi kararıyla "İlber Ortaylı Kitabevi" olarak kullanılacağını söyleyen Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan, "Kapısı bütün ilçe sakinlerine açık olacak." dedi.

Yorumlar (0)