Bakan Akar'dan NATO resti

Hulusi Akar, "Cumhurbaşkanımıza, ülkemize, bayrağımıza, mukaddes kitabımıza, mukaddes değerlerimize karşı her çeşit iğrenç girişimi, rezilliği, alçaklığı yok saymak, tedbirsiz, sessiz kalmak asla kabul edilebilir bir şey değildir. Bu şekilde devam ettiği takdirde bizim tavrımız, tutumumuz çok açık ve net olarak bellidir. Biz bir an evvel Finlandiya ve İsveç'in devletin kuvvetini, gücünü göstererek taahhütlerini harfiyen yerine getirmelerini ve alçak, iğrenç girişimleri de derhal sonlandırmalarını istiyoruz." dedi.

GÜNDEM 23.01.2023, 18:18
Bakan Akar'dan NATO resti

Milli Savunma Bakanı Akar başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, bakan yardımcıları Muhsin Dere, Alpaslan Kavaklıoğlu, Şuay Alpay, Yunus Emre Karaosmanoğlu ile birlik, ordu komutanlarının iştirakiyle video konferans toplantısı gerçekleştirildi. 



"Finlandiya ve İsveç harekete geçmeli"

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik sürecine dair bir konuşma yapan Akar, ülkemizin NATO’nun açık kapı siyasetini her daim desteklediğini anımsattı.

Bakan Akar, ülkemizin Finlandiya ve İsveç'in düşmanı olmadığını, her iki ülkenin NATO üyeliklerine karşı durulmadığını kaydederek, şu sözleri sarf etti:

"Onlar nasıl ki kendilerini savunmak için NATO ile iş birliği yapmaya çalışıyorsa biz de terörle mücadele hususunda Türkiye ile iş birliği yapılmasını, Türkiye'ye destek verilmesini talep ediyoruz. Onlar kendilerinin güvenliği ve savunması için bizden destek talep ediyorlar ancak bizim terörle mücadele hususundaki isteklerimizi kabul etmiyorlar. Cumhurbaşkanımıza, ülkemize, bayrağımıza, kutsal kitabımıza, kutsal değerlerimize karşı her çeşit iğrenç girişimi, rezilliği, alçaklığı yok saymak, bunlara tedbirsiz, sessiz kalmak asla kabul edilebilir bir şey değildir. Bu şekilde devam ettiği takdirde bizim tavrımız, tutumumuz çok açık ve net olarak bellidir. Biz bir an evvel Finlandiya ve İsveç'in devletin kuvvetini, gücünü göstererek taahhütlerini harfiyen yerine getirmelerini ve alçak, iğrenç girişimleri de derhal sonlandırmalarını istiyoruz. Bunların gerçekleşmesi durumunda bizim hiçbir problemimiz yok."

Yorumlar (0)