Hayatını kaybeden Chadwick Boseman anısına bir belgesel yapıldı!

Kanser nedeniyle hayatını kaybeden ve sevenlerini yasa boğan ünlü aktör Chadwick Boseman anısına bir belgesel yapıldı. Dijital platformda yayınlanacak olan belgesel, Chadwick Boseman: Portrait of an Artist adıyla yayına girecek. Belgeselde Denzel Washington, Viola Davis ve Spike Lee gibi ünlü isimler de Boseman’ı anlatacak. 

KÜLTÜR-SANAT 14.04.2021, 18:01 15.04.2021, 11:01
Hayatını kaybeden Chadwick Boseman anısına bir belgesel yapıldı!

Daha 43 yaşındayken kolon kanserine yakalanan ve yaşam savaşını 28 Ağustos 2020 tarihinde kaybeden ünlü oyuncu Chadwick Boseman anısına, bir belgesel hazırlandı. Son olarak vefatından sonra yayınlanan “Ma Rainey's Black Bottom” filminde sevenleriyle buluşan Boseman, bu filmdeki rolüyle Altın Küre, Film Eleştirmenleri Derneği, Gotham, AACTA, NAACP ve Beyazperde Sanatçıları Derneği gibi yerlerden “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazanmıştı. Oscar’a da “En İyi Erkek Oyuncu” dalında aday olan Boseman’ın belgesel filmi, birkaç hafta sonra yayınlanacak.



Ünlü isimler, Chadwick Boseman hakkında düşüncelerini anlattılar

Adı ‘Chadwick Boseman: Portrait Of An Artist’ olarak belirlenen belgeselde; Boseman ile beraber çalışan ünlü isimler de, Boseman hakkında düşüncelerini paylaştılar. Bu isimler arasında Spike Lee, Denzel Washington, Viola Davis ve Phylicia Rashad gibi isimler bulunuyor. Yaklaşık 30 gün boyunca yayında kalacak olan belgesel, Chadwick Boseman’ın işine olan bağlılığını anlatacak. Boseman’ın oyuncluk kariyeri ve yaşadıklarını da gözler önüne sürecek olan belgesel, 17 Nisan’da yayına girecek.

Yaşadığı kanser hastalığıyla ilgili bir hiçbir detayın basına yansımadığı Boseman, aramızdan ani ayrılışıyla herkesi derinden üzmüştü. Film çekimlerini hiç aksatmayan Boseman’ın, bu süreçte önemli ameliyatlara girdiği belirtilmişti. Pandmei sürecinin başında kilo verdiği gözler önün serilen Boseman, rol aldığı film ve dizilerle unutulmayacak bir yere sahip oldu.

Yorumlar (0)