Grafiti sanatçısının uluslararası hedefi dikkat çekti

Türkiye’deki neredeyse tüm illerde ‘tavşan’ grafitisi çizimi yapan grafiti sanatçısı Yiğit Baykan, eserleriyle adeta büyülüyor. Baykan’ın hedefi ise, mesleğini uluslararası boyuta taşımak…

KÜLTÜR-SANAT 26.11.2020, 12:01
Grafiti sanatçısının uluslararası hedefi dikkat çekti

81 ilimizde en az bir tane ‘tavşan’ figürlü grafiti çizimi gerçekleştiren Yiğit Baykan, 18 yıldır gerçekleştirdiği çalışmasını ‘uluslararası’ boyuta taşımak için uğraşıyor. 30 yaşındaki genç grafiti sanatçısı, henüz 12 yaşındayken başladığı grafiti sanatçılığı boyunca 5 binden fazla çalışma gerçekleştirdi.


Tavşanlara olan sevgisinin çocukluğundan bu yana devam ettiğini belirten Yiğit Baykan, gelen talepler üzerine sosyal sorumluluk projeleri için ve okul, trafo gibi boş duvarlara da grafiti çalışmaları gerçekleştiriyor. Türkiye’nin tüm illerine tavşan grafitisi yapma hedefini tamamladığını belirten Baykan, sosyal medyada grafitisi paylaşılınca da çok duygulandığını belirtiyor. 
 


 

Grafiti eserinin düşündürmesi ve akılda kalıcı olması önemli


Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu yani UNİCEF’in fon desteğiyle Kadıköy Kız Meslek Lisesi’ne “Malala Yusufzay” portresi çizen Baykan, bu projenin kendisi için de önemli olduğunu ve sosyal sorumluluk projelerinde olmanın kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.


Kendi ülkesini aşarak dünya ülkelerinde grafiti çalışmalarını gerçekleştirmek isteyen Yiğit Baykan, grafiti eserinin akılda kalan, iyiliye yönlendiren ve baktıkça insanı düşündüren olması gerektiğine de söylüyor. Duvarlara dil verdiklerini söyleyen Baykan, grafiti sanatçısının doğru cümleler kurması gerektiğini de sözlerine ekledi.
 

Yorumlar (0)