Görevimiz Tehlike 7 gişede beklentinin altında kaldı ama Tom Cruise'un yeni projesi yolda

Tom Cruise'un başrolde yer aldığı devam filmi Görevimiz Tehlike-7 "Mission Impossible: Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm" filmi başlangıçta iyi başlasa da "Barbie" ile "Oppenheimer"ın vizyona girmesiyle bir anda düşüş yaşadı. Filmin gişede beklentiyi karşılamamasının olumlu sonuçları olabileceği düşünülüyor.

KÜLTÜR-SANAT 19.08.2023, 11:09 21.08.2023, 09:21 Hanife
Görevimiz Tehlike 7 gişede beklentinin altında kaldı ama Tom Cruise'un yeni projesi yolda

Ünlü aksiyon serisi Görevimiz Tehlike'nin yedinci filmi olan "Mission Impossible: Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm" (Mission Impossible - Dead Reckoning Part One) 14 Temmuz'da vizyona girmişti.

Gişede büyük bir başarı yakalaması beklenen film, "Barbie" ile "Oppenheimer"ın 21 Temmuz'da vizyona girmesiyle gişede bir anda güç kaybetmişti.

Açılış haftasında 55 milyon dolar hasılat elde eden film hala sinemalarda ancak diğer filmlerin arasındaki rekabet nedeniyle beklentiyi karşılayamadı.

Fakat Görevimiz Tehlike 7'nin gişe başarısızlığının iyi bir sonucu olabileceği tahmin ediliyor. ScreenRant'in haberine göre, Cruise'un seri filmlere desteği devam edecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz yıl gişe rekoru kıran Top Gun: Maverick'in devam filminin gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

27 Mayıs 2022'de vizyona giren ve üst üste birçok rekora imza atan "Top Gun: Maverick", Tom Cruise'un kariyerinin en yüksek hasılatlı filmi olmuştu.

"Sinema İçin Hep Savaşacağım"

Diğer yandan, yedinci kez Ethan Hunt karakterini canlandıran Tom Cruise, bir röportajında "Küçük yaştan beri hayalim filmler yapmak ve seyahat etmekti. Turist olarak değil, o dünyada çalışmak ve kültürlerini anlamak istiyordum. Filmlerim sayesinde bunu yapabiliyorum. Bu inanılmaz bir ayrıcalık. Size bunu yaşatmak benim tutkum. Sinema ve bu deneyimi size yaşatmak için hep savaşacağım" ifadelerini kullanmıştı.

OPPENHEIMER ve BARBİE’ de son durum

Başrollerinde Cillian Murphy, Robert Downey Jr. ve Matt Damon'ın yer aldığı "Oppenheimer" 1 milyonu aşkın seyirci tarafından izlendi.

Film, 181 dakikalık uzunluğuyla Christopher Nolan'ın şimdiye kadar çektiği en uzun yapım olarak vizyonda yerini aldı. Yapım, nükleer bir silah geliştiren Oppenheimer'ın, silahın Hiroşima ve Nagazaki'de kullanılacağını öğrendiğinde projeden uzaklaşmasını ve daha sonra ABD'de hedef haline gelmesini anlatıyor.

Greta Gerwig'in yönetmen koltuğunda oturduğu Barbie filmi ise yılın en iyi açılış yapan filmi oldu ve yönetmen Gerwig'e dünya çapında gişede bir canlı aksiyon filminin en çok hasılat yapan kadın yönetmeni ünvanını kazandırdı.

Yorumlar (0)