Filmlerin büyüleyici genç aktrisi: Margot Robbie

Kimi zaman ideali için gözü kör olan güçlü bir sporcu, Kimi zamansa deliliği ve dâhili ayırabilip deliliği seçen dünyanın en güzel kötüsü… Son filmi 'Dreamland' de yer alan duş sahnesiyle oldukça konuşulan Holywood’un en güzel aktrislerinden Margot Robbie’nin hangi karakteri en favoriniz?

KÜLTÜR-SANAT 19.11.2020, 16:05
Filmlerin büyüleyici genç aktrisi: Margot Robbie

Dünyanın en etkili 100 kişisi arasında kendine yer bulan ve başarılı performanslarıyla, Akademi ve Altın Küre Ödülleri’nde adaylık yakalayan gerçek kötüler kraliçesi Margot Robbie’nin; filmlerini, hayatını, ödüllerini ve daha birçok detayı inceliyoruz…

1990 yılında Avustralya’nın Queensland eyaletinde doğan Margot Robbie için profesyonel oyunculuk, 17 yaşında Melbourne’da başladı. Kariyerine Avustralya yapımı bağımsız filmlerle başlayan Robbie, ‘Vigilante’ ve ‘I.C.U.’ filmlerinde rol aldı. 2008 yılında ‘Neighbours’ dizisinde ‘Donna Freedman’ karakteri canlandıran Robbie, konuk oyuncu olduğu dizide kalıcı bir rol aldı ve iki kez 'Logie Ödülü’ne aday gösterildi.
 


 


Bir iki dizide daha rol aldıktan sonra Robbie, 2013 yılında sinemada büyük bir çıkış yakaladı. Sırasıyla “Zamanda Aşk” ve “Para Avcısı” filmlerindeki rolleriyle büyük yankı uyandırdı. “Para Avcısı” yani “The Wolf Of Wall Street” filmindeki Naomi karakteriyle övgüler alan Robbie, performansıyla çeşitli ödüller kazandı.

2016 yılında, Adam Mccay’ın yönettiği "The Big Short" yani “Büyük Açık” filminde kendini oynayan güzel oyuncu, yine aynı yıl efsane Disney karakteri Tarzan’ın yeni maceralarını anlatan "The Legend of Tarzan“ yani "Tarzan Efsanesi” filminde rol aldı. Filmde Tarzan’ın büyük aşkı “Jane” e hayat veren Robbie’nin, partneri Alexander Skarsgard ile yakınlaşma sahnesinde yaşadıkları sakatlanma ile uzun süre gündemde olmuştu.

Robbie’nin sükse yaptığı bir diğer film ise, 2016 yılı sonunda yer aldığı, DC’nin bol kötü karakterin yer aldığı “Suicide Squad” çizgi romanının uyarlaması “Suicide Squad: Gerçek Kötüler” filmi oldu. Filmde kötülerin kraliçesi olarak geçen ve Joker’in en yakın arkadaşı olan Harley Quinn’e hayat veren Robbie, performansıyla büyük beğeni topladı. Yakın gelecekte de pek çok DC filmde görme şansımızın olacağı Robbie bir röportajında; Harley’e dönüşüm süreci ile ilgili bunun kolay olmadığını, beyaz bir teni ve bir sürü dövmesi olması nedeniyle makyajın uzun sürdüğünü itiraf etmişti…
 


 

"I, Tonya" filmindeki rolüyle Oscar adaylığı yakaladı!

Robbie sinemadaki bir diğer büyük çıkışını, 2018 yılında “I, Tonya” filmiyle yakaladı. Filmde bol başarılı ünlü buz pateni sporcusu Tonya Harding’i canlandırdığı filmde Tonya’nın; memnun olması zor annesi, eski eşi ile dengesiz ilişkisi, buz pateni olimpiyat ve yarış yaşamını izliyoruz.

Hem senaryosunu yazan hem de yönetmenliğini üstlenen Miles Joris-Peyrafittes'in yeni filmi 'Dreamland' de rol alan Robbie'nin filmini merakla bekliyoruz. Hatta filmde yer alan duş sahnesi de şu sıra oldukça konuşuluyor!

Genç yaşına rağmen birçok başarılı karaktere hayat veren Margot Robbie, kariyerine ufak ödüller sığdırmayı başarmış olsa da biliyoruz ki Akademi ve Altın Küre adaylıkları sadece adaylık olarak kalmayacak. Başarı seninle olsun filmlerin genç ve büyüleyici kadını…
 

Yorumlar (0)