Eurovision’u hangi ülke kazandı? Hangi ülke kaç puan aldı?

Eurovision şarkı yarışmasının büyük finali dün gece gerçekleştirildi. Ukrayna işgali sebebiyle Rusya’nın men edildiği organizasyonda kimin birinci olacağı merakla bekleniyordu. Peki, Eurovision’u hangi ülke kazandı? Hangi ülke kaç puan topladı?

KÜLTÜR-SANAT 15.05.2022, 09:33 15.05.2022, 16:28
Eurovision’u hangi ülke kazandı? Hangi ülke kaç puan aldı?

Bu sene 66’ncısı gerçekleştirilen Eurovision şarkı yarışması bir kez daha heyecan dolu anlara sahne oldu. Ukrayna’da devam eden savaş sebebiyle Rusya’nın aylar öncesinden men edildiği yarışmada gözler Ukrayna’yı temsil eden Kaluş Orkestra grubunun üzerindeydi. ‘Stefania’ isimli şarkılarıyla yarışmaya iddialı hazırlanan Ukraynalı grup, halk oylamasında açık ara birinci oldu. Ülkeler tarafından verilen puanlar sıralamasında ise 4’üncü sırada yer aldı. 

Hangi ülke kaç puan topladı?

Bu yıl İtalya’nın Torino şehrinde düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasında 2 yarı final, 1 de final etabı gerçekleştirildi. Organizasyonun büyük finali Pala Olimpico Salonu’nda yapıldı. Eurovision finalinde toplam 25 ülke birincilik için sahneye çıktı. Nefes kesen gecede 631 puan alan Ukrayna birinci oldu. İkinci sırada 466 puanla Birleşik Krallık, üçüncü sırada ise 459 puanla İspanya yer aldı. Azerbaycan ise 106 puan toplayarak kendine 16’ıncı sıradan yer buldu. 

Ukrayna, ülkeler tarafından verilen puanlar listesinde 4’üncü oldu

Ülkeler tarafından verilen puanlar listesinde ise ilk sırada 283 puanla Birleşik Krallık yer aldı. İsveç, 258 puanla ikinci sırada yer alırken, İspanya ise topladığı 231 puanla üçüncü oldu. Yarışmanın galibi Ukrayna ise bu alanda topladığı 192 puanla dördüncü sırada kaldı. 

5 ülke finallere direkt olarak katıldı

İki yarı final aşamasının yapıldığı organizasyonun final bölümüne 5 ülke yıllardır eleme süreci yaşamadan direkt katılıyor. Yarışma kapsamında ‘büyük beşler’ olarak tanımlanan İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya ve ev sahibi İtalya bu sene de finallerde direkt olarak yer aldı. Birleşik Krallık ve İspanya, bu sene sergiledikleri performansla beğeni topladı. 

Yorumlar (0)