En iyi Filmler - 2020

2020 yılının öne çıkan ve sinema eleştirmenlerinin mutlaka izlemenizi tavsiye ettiği filmler :

KÜLTÜR-SANAT 12.07.2020, 22:12
En iyi Filmler  - 2020

The Way Back : Başrolünde Ben Affleck bulunuyor. Eski bir basketbol yıldızı madde bağımlısıdır, diğer yandan eşini kaybetmiştir. Hayatı bunalım içinde geçmektedir. Bir lisenin basketbol takımına koçluk yapmaktadır, çocuklar sayesinde kendi hayatını sorgulayacak, maddeye olan isteğiyle mücadele edecek ve kendi ruhundaki yaraları saracaktır.

The Call Of The Wild: Dram yüklü filmde Harrison Ford, Karen Gillan, ve Cara Gee başrolleri paylaşıyor. Film, posta dağıtım köpeği olan Buck Kaliforniya’da yaşam sürdürmektedir. Ancak günün birinde Alaska’ya götürülür. Alaska’da Buck’ın alışık olmadığı vahşi bir doğa vardır. Alaska’da kızağa sürülür. Buck buraya geldiğinde geçmiş yaşantısında ne kadar mutlu olduğunu hatırlar ve geçmişini özler. İnsanların olduğu ve mutsuz oldu bu ortamdan kurtulmak için planlar yapar. Film Buck’ın kendi hayatının efendisi olmak için çıktığı yolda, geçirdiği maceraları anlatıyor.

Onward: Ailece izleyebileceğiniz bir animasyon filmidir. Babalarını küçük yaşlarda kaybeden iki kardeş, bir büyü sayesinde babalarıyla geçirebilecekleri bir günlük fırsat yakalayacaklarını öğrenirler. Ancak bu fırsatı elde etmek için bazı şeyleri yapmaları gerekecektir. Bunları yaparken de çok sayıda maceranın içerisinde kendilerini bulurlar. Film filmin bazı sahnelerinde lezbiyen ilişkiye gönderme yaptığı gerekçesiyle Kuveyt, Suudi Arabistan, Yemen ve Katar’da yasaklandı.

Parazit: Yönetmenliğini Bong Joon Ho’nun yaptığı, Güney Kore yapımı bir filmdir. Filmin konusu; çok büyük bir servet sahibi olan bir aile ile, çok zeki bir aileyi ele alıyor. Kim Ki-taek ailesi yarı bodrum katında yaşamakta ve kazandıkları parayla ay sonunu zor getirmektedir. Ailenin oğlu Ki-woo’ya hediye edilen bir bilge taşı ailenin hayatını ileride değiştirecek ve aileye zenginlik getirecektir. Ki-woo kendisine bilge taşını hediye eden arkadaşının işini devralarak Park ailesinin kızının İngilizce öğretmenliğini devralır. Ki-woo ailesinin diğer üyeleri de birbirinden bağımsız olarak, farklı alanlarda yetenekli insanlarmış gibi Park ailesinin hayatına dâhil olurlar. Ancak bir süre sonra bağımsız görünen aile üyelerinin aslında bir aile oldukları anlaşılır; sahtekârlıkla suçlanırlar ve devamında başlarına birçok olay gelir.

Yorumlar (0)