Değeri 55 bin dolara yükseldi: Atatürk’ün ceketi ilgi görüyor!

Mustafa Kemal Atatürk’ün yaveri Salih Bozok’a hediye ettiği kahverengi ceketi, açık arttırmada satışa çıkmıştı. 1 dolara açılık fiyatı konulan ikonik güderi ceketin fiyatı, talebin artmasıyla beraber 55 bin dolara kadar çıktı. 

KÜLTÜR-SANAT 13.04.2021, 13:11 14.04.2021, 09:33
Değeri 55 bin dolara yükseldi: Atatürk’ün ceketi ilgi görüyor!

Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün ikonik güderi ceketi, açık arttırma yoluyla satılıyor. Kahverengi olan ceket, Atatürkü’ün yaveri Salih Bozok’a hediye ettiği ceket olarak da dikkat çekiyor. Bir internet sitesinde satışa sunulan ceket, 18 Nisan’da satışa sunulacak. 1 dolara açılış fiyatı sunulan ceketten elde edilen gelirle, yardıma muhtaç çocukların eğitimi ve hasta çocuklar için sosyal sorumluluk projeleri özelinde kullanılacak. 



18 Nisan’da en son fiyat belli olacak

Yıllar boyunca Rahmi Koç Müzesi’nde sergilenen ceket, müzayedede yapılan çevrimiçi açık arttırmada ilk olarak 9 Nisan’da 15 bin dolara fiyat olarak yükselmişti. Ancak bugün ceketin değeri rekor kırdı. Ceketin değeri, tamı tamına 55 bin dolara yükseldi. 18 Nisan’da satışı gerçekleşecek olan ceketin sahibi, en yüksek fiyatı verenin olacak. 



Rahmi Koç Müzesi’nde sergilenmişti

Ceketin satışından elde edilecek olan gelirin bir kısmı, Türk Eğitim Vakfı'na bağışlanacak. Gelirin bir diğer kısmı ise, otistik ve down sendromlu çocuklara harcanacak olan bir sosyal sorumluluk projesinde kullanılması ya da kurulacak bir vakit için harcanması planlanıyor. Salih Bozok’un ailesi tarafından üç kuşak boyunca korunan ceketin hikayesi, Ankara Rahmi Koç Müzesi’nde bulunan Atatürk Odası’nda 2011 yılından bu yana sergilenmişti.

Yorumlar (0)