Daha önce polislik yapan Sadık Demirtaş, sanat atölyesi işletmeye başladı!

Amasya’da yaşıyan eski polis Sadık Demirtaş, emekli olduktan sonra sanat atölyesi açtı. Atölyesinde su kabaklarını sanat eseri haline getiren Demirtaş, vazo, miğfer ve lamba gibi eşyaları sanat eseri haline getiriyor. Demirtaş’ın yaptığı eserler, turistlerinde ilgisini çekiyor. 

KÜLTÜR-SANAT 08.05.2021, 14:17 09.05.2021, 08:57
Daha önce polislik yapan Sadık Demirtaş, sanat atölyesi işletmeye başladı!

Türk Polis Teşkilatı’nda yaklaşık otuz yıl boyunca görev yapan Sadık Demirtaş, yaklaşık altı yıl önce teşkilattan emekli oldu. Amasya’da yaşamını sürdüren Demirtaş, emeklilik günlerini sanatla geçirmeye karar verdi ve silahı bırakarak eline su kabaklarını aldı. Öncelikle Amasya’nın Hatuniye Mahallesi’nde bir iş yeri kiralayan Demirtaş, su kabaklarından sanat eseri üretiyor. 53 yalındaki Sadık Demirtaş, iş yeri açmadan önce bunu boş vakit değerlendirmesi olarak evinin bir odasında yapıyordu. Bu şekilde şehit aileleri yararına düzenlenen etkinliklere ailelere destek olan Demirtaş, daha sonra bunu iş haline dönüştürdü.



Tasarladığı eserlerle dikkat çekiyor

Tarihi Hatuniye Mahallesi’ndeki bir dükkanda üretime devam eden Sadık Demirtaş, su kabaklarından oluşturduğu eserlerle, yöre halkının yanı sıra bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de dikkatini çekiyor. Vazo, Miğfer ve lamba gibi eşyaları da sanat eseri haline getiren Demirtaş, merakını hobiye dönüştürmüş ve daha sonra bunu iş gibi sahiplenmişti. El emeğini ortaya koyan Demirtaş, süs eşyaları tasarlayarak herkesin dikkatini çekiyor. 



Her insanın hobisinin olması gerektiğini söylüyor

Evli ve iki çocuk babası olan Demirtaş, her insanın aslı mesleğinin ne olduğuna bakmadan, aslında bir hobisinin de olması gerektiğini söylüyor. Hobisi olmayan bir insanın her şekilde eksik bir insan olduğunu söyleyen Demirtaş, kendisini ürün yaparken ve sanat ortaya çıkarırken çok mutlu hissettiğini belirtiyor.



Salgın döneminin kendi açısından zor geçtiğini ama ayakta kalkabildiğini belirten Demirtaş, ayrıca atölyesinin sokağındaki kedilerin de misafiri olduğunu ve onları beslediğini de sözlerine ekliyor. 

Yorumlar (0)