Diyanet Başkanı Ali Erbaş'tan Kadir Gecesi mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bugünkü Kadir Gecesi vesilesiyle yayınladığı mesajında tüm İslam alemine istiğfar çağrısında bulunurken son günlerdeki Mescid-i Aksa'da yaşanan İsrail saldırılarına tepki gösterdi. 

GÜNDEM 08.05.2021, 14:48 10.05.2021, 09:42
Diyanet Başkanı Ali Erbaş'tan Kadir Gecesi mesajı

Kadir Gecesi vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Ali Erbaş, önemli açıklamalarda bulundu.

“Kadir Gecesine kavuşmanın sevincini yaşıyoruz”

Yayınladığı mesajda Kadir Gecesi’ne kavuşmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Erbaş, Kadir Gecesinin; helali haramdan, imanı küfürden, iyiyi kötüden ayırt eden ve Kuran-ı Kerim’in inmeye başladığı gece olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Bu gece, mağfiret gecesidir. Dünyaya meleklerin indiği, tan yeri ağarıncaya kadar dünyanın esenlikle dolup taştığı bir barış iklimidir. Peygamberimiz 'Her kim inanarak, sevabını da Allah'tan dileyerek Kadir Gecesini ihya ederse geçmiş günahları affolunur.' buyurmuştur. Bu geceye ulaşanlara, 'Sen affedicisin, affetmeyi seversin, Allah’ım beni de affet.' şeklinde duada bulunmaları tavsiyesinde bulunmuştur. Dolayısıyla bu gece, Rabb’imize, samimi ve içten tövbelerle yönelerek gaflet içinde geçirdiğimiz zamanlarımız için tövbe edelim. Dualarımızla daha iyi bir gelecek inşa etmenin azm ve isteğini kuşanalım. Ailemiz, kendimiz, milletimiz ile birlikte bütün insanlık için salih amellerimizi arttırmanın sözünü hep birlikte verelim. İnsanlığın hayrı ve iyiliği neler yapabileceğimize bakalım. Maddi ve manevi yetimlerin, muhtaçların, kimsesizlerin, yardımlarına hep beraber koşalım. Dünyanın geçici heveslerinden sıyrılarak bu geceyi manevi dirilişimize birlikte vesile kılalım."

“Azgın, gözü dönmüş bir topluluk…”

İsrail’in, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına da değinen Erbaş, "Bugün üzülerek belirtiyorum ki Kadir Gecesi'nin öncesinde, İslam’ın ilk kıblesi olan, insanlığın kadim şehri Kudüs, barbar bir işgale maruz kaldı. Vicdanı, insanlığı, hukuku, ahlakı gözardı eden azgın, gözü dönmüş bir topluluk, Müslümanlara Mescid-i Aksa'da saldırmış, Bayram arifesinde, tüm dünyanın gözü önünde bir vahşet uygulamıştır." sözlerine yer verdi.

İşgalci güçlerin, sistematik ve planlı politikalarıyla Filistinli vatandaşların zorla evlerini boşaltarak onların yerine işgalcileri yerleştirdiğini belirten Erbaş, "Bu bağlamda tek çözüm, bütün Müslümanların bir araya gelip güçlü bir şekilde Kudüs'e sahip çıkarak işgale ve zulme engel olmasıdır. Mescid-i Aksa'ya saldırıda bulunan zalimler, Müslümanların dağınıklığından güç almaktadır. Bu sebeple yeryüzündeki tüm Müslümanlar olarak bir ümmet bilinciyle kardeşliğimizi pekiştirmemiz gerekiyor. Beraberliğimizi, gücümüzü zedeleyen fitnelere hiçbir şekilde fırsat vermeyelim. Coğrafyamızı kan diyarına dönüştüren zalimleri engelleyelim” ifadelerini kullandı.

“Rezil olacaklar”

Filistin’in, Mescid-i Aksa’nın, Gazze’nin özgürlüğüne hiçbir zorba gücün engel olmayacağını kaydeden Erbaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hiçbir zalim güç, Allah'ın mübarek kıldığı bir şehri, kirletemeyecektir. Tüm zalimler tarih boyunca yaktıkları ateşin kurbanı olmuş durumdadır. Tarih, birçok zorbanın, zalimin helak oluşuna şahit olmuştur. Ama inanıyorum ki Mescid-i Aksa er geç özgürlüğüne kavuşacak, bu sayede Kudüs tekrar barış ve huzur şehri olacaktır. Fakat, Kudüs'ün izzetine zarar verilirken, insanların inancına, hayatına ve özgürlüğüne müdahale edilirken, vahiylerle kutsanmış olan bir şehir tahrip edilirken sessiz kalanlar, tarihin önünde mahcup, tüm insanlığın vicdanında mahkum, bütün alemlerin Rabb'inin önünde ise rezil ve rüsva olacaklardır. Bu duygularla ve düşüncelerle milletimizin ve bütün İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyorum. Oruçlarımızın ve ibadetlerimizin kabul edilmesi duasıyla bu gecede yapılan yakarışların, duaların ülke olarak birlikteliğimizin güçlenmesine, İslam dünyasının birlik ve beraberliğine, huzur ve saadetine vesile olmasını Mevla'mızdan diliyorum. Bu vesileyle, Yüce Allah'ın rahmetinin tüm dünyayı kuşattığı bu mübarek Kadir Gecesi'nde dualarımızı bir yandan da Filistin için birleştirmemizi istirham ederek, Rabb'imden, inayetini bizlerden esirgememesini diliyorum.”

Yorumlar (0)