Bursa İznik’te bulunan mezar odası, yıllardır şaşırtmaya devam ediyor!

2500 yıllık bir tarihi olduğu düşünülen ve Bursa’nın İznik ilçesindeki zeytinliklerde bulunan iki kapılı mezar odası, yıllardır gizemiyle ziyaretçileri şaşırtıyor.

KÜLTÜR-SANAT 17.01.2021, 17:07 18.01.2021, 13:18
Bursa İznik’te bulunan mezar odası, yıllardır şaşırtmaya devam ediyor!

Kendine ait orijinal kapısı ile kapı demirleri bulunan ve görenleri şaşkına çevirmeye devam eden mezar odası, 2500 yıllık gizemini korumaya devam ediyor. Bursa’nın İznik ilçesinde yer alan zeytinliklerde bulunan mezar odası içerisinde parçalanmış tarihi sütunlar da yer alıyor.

Mezar odası, 2001 yılında bulunmuştu

İznik ilçesinde daha da yakından bakıldığında, tarih fışkırdığını, yeni keşiflerinde yapıldığını ve geçmişte bulunan eserlerinde hala gizemli oldukları görülebiliyor. Helenistik Dönem’e ait olduğu düşünülen mezar odası, 2001 yılında zeytinliğin sahibi tarafından bulunmuştu.

Yapılan incelemeler sonucunda mezarlar içerisinde ölenlere ait eşyalar, yemek masası ve bir iskelet parmağında altın yüzük bulunmuştu. Bulunur bulunmaz İznik Müze Müdürlüğü tarafından korumaya altına alınan buluntuların, dönem dönem defineci istilasına da uğradığı da belirtilmişti. Mezarların  hangi aileye ait olduğu ise hala bilinmiyor.

Yorumlar (0)