Bir Nefes Daha, Tallinn’de aldığı ödülle göğüs kabarttı!

Başarılı yönetmen Nisan Dağ, ikinci filmi “Bir Nefes Daha” ile aldığı ödülle göğüs kabarttı! 24.sü düzenlenen “Tallinn Black Nights Film Festivali”ne aynı zamanda dünya galasını gerçekleştirdiği filmiyle Dağ’a “En İyi Yönetmen” ödülü verildi.

KÜLTÜR-SANAT 01.12.2020, 11:30 01.12.2020, 18:00
Bir Nefes Daha, Tallinn’de aldığı ödülle göğüs kabarttı!

Senaryosunu yazıp yönettiği ikinci filmi “Bir Nefes Daha” nın dünya prömiyerini gerçekleştiren yönetmen Nisan Dağ, filmle ilk ödülünü aldı! 24.su bu yıl her zaman olduğu gibi Estonya’da düzenlenen ‘Tallinn Black Nights Film Festivali’ kapsamında gösterilen filme ‘En İyi Yönetmen’ ödülü verildi!

Nisan Dağ, bağımsız sinemanın gerçek mücadelesini dile getirdi


Ödül verilme nedeni olarak jürinin yaptığı açıklamada "Yönetmenin vizyonu, tutkusu ve kişiliği, oyuncuların muhteşem performanslar sergilediği bu sürükleyici, tutkulu ve çarpıcı yeni filmde parlıyor" sözleri yerini aldı. Ödülü alırken oldukça heyecanlanan başarılı yönetmen Nisan Dağ, pandemi koşullarında bu festivali gerçekleştiren herkese teşekkür etti. Filmin yapımının 3 yıl sürdüğünden söz eden Dağ, destek olan herkese teşekkür ederken, bağımsız sinema yapımının da gerçek mücadele olduğunu dile getirdi. Zaman zaman umudunu kaybettiğinden bahseden Dağ, oyuncularından destek aldığını da sözlerine ekledi. Tallinn’de aldığı ödülle ilgili Nisan Dağ, bu yolda devam etmek için kendine cesaret, umut ve güç verdiğini dile getirdi.
 


 


Gösterimleri sırasında izleyicilerden ve eleştirmenlerden bol övgü alan film; İstanbul’da çetin bir mahallede yaşayan genç bir rap sanatçısı olan Fehmi’nin, hayallerinin peşinden gitmesinin yanı sıra bağımlığına karşı bir mücadele vermesini konu alıyor. Dj olan Devin ile tanışmasından sonra Fehmi, aşkı da tadarken ikili birbirlerinden ilham da almaya başlar.


Genç oyuncular Hayal Köseoğlu ile Oktay Çabuk’un başrollerini paylaştığı Bir Nefes Daha’da, Ushan Çakır, Ayris Alptekin, Kürşat Alnıaçık, Eren Çiğdem, Görkem Kasal ve Müfit Kayacan gibi oyuncular da diğer rollerde yer alıyor. Yapımcılıklarını Kanat Doğramacı, Müge Özen, Yağmur Ünal, Jessica Caldwell ve Jim Wareck üstlendiği filmin Rap şarkılarının alt yapılarına Da Poet hayat verdi.
 


 


 

Yorumlar (0)