Hangi sınavlar ertelendi? Peş peşe açıklama geldi

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) ile ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi), yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde ertelenen sınavları duyurdu. 

EĞİTİM 01.12.2020, 12:11 01.12.2020, 15:43
Hangi sınavlar ertelendi? Peş peşe açıklama geldi

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) eğitim hayatını da etkilemeye başladı.

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) ile ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi), yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde ertelenen sınavları açıkladı. 

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından alınan karara göre, 5 Aralık Cumartesi günü ve 6 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan açıköğretim okulu ve açıköğretim lisesi sınavları ileri bir tarihe ertelendi.

Öte yandan, MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavının da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle başka bir zamana ertelendiği bildirildi. 

Söz konusu sınavların ne zaman yapılacağına ilişkin ayrı bir duyurunun yapılacağı ifade edildi. 

ALES ertelendi mi?

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Cuma günleri saat 21.00'dan Pazartesi günleri saat 05.00'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bunun üzerine 6 Aralık Pazar günü saat 10.15'te yapılacak olan ALES'in (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) ertelenip ertelenmeyeceği merak edilmeye başlandı.

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi), söz konusu sınavın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. 

Twitter hesabından paylaşımda bulunan ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün,  DHBT, YDUS, DİB-MBSTS, e-YDS/13, DUS-STS Diş Hekimliği, YÖKDİL/2 ve ALES/2'nin ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi. 

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Başkanı Prof. Dr. Aygün, daha önce yaptığı bir paylaşımda, ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurmuş, sınav yerlerinin http://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden veya mobil uygulama aracılığıyla öğrenilebileceğini ifade etmişti. 

Yorumlar (0)