Bakanlık, İbn Haldun’un evi için harekete geçti 

İbn Haldun’un Fas’ta bulunan evinin satıldığına dair çıkan haberler karşısında Fas Kültür ve Gençlik Bakanı Mehdi bin Said, inceleme başlattı. 

KÜLTÜR-SANAT 22.10.2021, 07:56 22.10.2021, 12:35
Bakanlık, İbn Haldun’un evi için harekete geçti 

Tarihçi, sosyoloji ilminin kurucusu, siyaset ve devlet insanı İbn Haldun’un Fas’ta bulunan evinin satışa çıkartıldığına dair son zamanlarda hızla artan bir dedikodu bulunuyor. Fas merkezli bir haber sitesinden aktarılan bilgiye göre Fes-Meknes bölgesindeki tarihi ev, satışa çıkartıldı.  

Bakanlık, inceleme başlattı 

Konunun geniş yankı uyandırması sebebiyle Fas Kültür ve Gençlik Bakanı Mehdi bin Said, harekete geçti. Bin Said tarafından verilen talimat ile birlikte Fes-Meknes Kültür İdaresi, olayla ilgili inceleme başlattı. İdare, söz konusu olan evin İbn Haldun’a ait olduğunun tereddütlü olduğunu; devlet kaynaklarında bir yazılı belge ya da ev içinde bir delil bulunmadığını aktardı.  

Kültür Bakanı bin Said’in, Fes-Meknes İdaresi’ne, İbn Haldun’un olarak bilinen evin geri alınması, duvarlarının güçlendirilmesi ve sonrasında da çevresindeki evlerin güçlendirilmesi konusunda talimat verdiği belirtildi. 

Faslılar, Bakanlık’a çağrıda bulunmuştu 

Evi ve duvarındaki “satılık” ilanını fotoğraflayarak sosyal medyada paylaşan Faslılar, Kültür Bakanlığı’na konu ile ilgili çağrıda bulunarak evin satın alınması ve korunması gerektiğini aktarmıştı.  

Yorumlar (0)