Biden’a destek, yüzde 7 oranında düştü 

ABD’de yapılan bir ankete göre Başkan Biden’a olan halk desteği, 3 ay içinde yüzde 7 oranında düşerek yüzde 41’e geriledi. 

DÜNYA 22.10.2021, 08:12 22.10.2021, 15:14
Biden’a destek, yüzde 7 oranında düştü 

ABD’li bir anket firması tarafından 14-17 Ekim tarihinde yapılan ve 800 Amerikalının katıldığı anketin sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre ABD Başkanı Joe Biden’a verilen destek, 3 ay içinde yüzde 7 oranında düşerek yüzde 41’e geriledi.  

Ankete katılanların yalnızca yüzde 41’i Biden’dan mutluluk duyduğunu belirtirken yüzde 52’lik kısmı ise uygulanan politikalardan hoşnut olmadığını dile getirdi. 



Halk, uygulamalardan memnun değil 

Biden hakkındaki memnuniyet anketi en son temmuz ayında yapılmıştı. O dönemdeki ankette de Biden’a verilen desteğin düştüğü görülmüştü. 

Ankette, Covid-19 politikaları memnuniyet kısmı da yer aldı. Ankete katılanların yüzde 50’si Biden’ın koronavirüs konusundaki politikalarını desteklediğini belirtirken yüzde 45’lik kısım ise uygulamalardan memnun olmadığını dile getirdi. Yüzde 5'lik kesim, çekimser davrandı. 

Ankete katılanların yüzde 47’si, ülkedeki tedarik zinciri ve enflasyon durumundan memnun olmadığını ve gelecek sene resesyon olacağını düşündüğünü aktardı.  



Afganistan kararları, anketi etkiledi 

Biden’ın özellikle ağustos ayında aldığı Afganistan kararlarının ardından ülkeye hem Afganistan’dan hem de diğer ülkelerden düzensiz göçler artmış ve bu da Covid-19 vakalarının artmasına sebep olmuştu. Tüm bunlar da Biden hakkındaki memnuniyetin düşmesine vesile oldu.  

Yorumlar (0)