Aydın’da Afrodisias Antik Kenti’nde heyecanlandıran keşif

Geçmiş dönemlerde birden fazla medeniyete kucak açmış olan Aydın’ın ilçesi Karacasu’da yer alan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Afrodisias Antik Kenti’nde bin 600 metrekare alana sahip bir köşk bulundu.

KÜLTÜR-SANAT 24.08.2022, 10:14
Aydın’da Afrodisias Antik Kenti’nde heyecanlandıran keşif

Ören yerleri ve 23 antik şehri ile ülkenin en değerli arkeolojik alanlarına sahip olan illerinden Aydın’da kazı çalışmaları ve yüzey araştırmaları hız kesmeden sürdürülüyor. Aydın’ın tarihine ışık tutulan bu çalışmalarda her geçen gün değerli ve tarihi alanlar bulunuyor.

İsmi verildi, çalışmalar başlatıldı

Gerçekleştirilen kazılarda MÖ 5. bin sene ortalarına kadar giden tarihi ile günümüze geçmişin ışığını tutan Afrodisias Antik Kenti’nde heyecanlandıran bir keşif yapıldı. Hemen hemen her sene farklı keşifler ile adından söz ettiren antik kentte, bin 600 metrekare yere sahip olan bir köşk olduğu tespit edildi. Bulunan tarihi alana “Kibele Köşkü” ismi verilirken, çevredekileri heyecanlandıran bölgenin gün yüzüne çıkarılması adına işlemler başlatıldı.

“Turizm ile buluşması için hizmete açacağız”

Bulunan tarihi yapının herkeste büyük bir heyecana sebep olduğunu dile getiren Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Umut Tuncer, “Aydın’da bulunan Afrodisias Tarihi Kenti’nde gerçekleştirdiğimiz kazı çalışmalarını hızlandırdık. Her sene bambaşka bir bölgesini keşfettiğimiz antik şehrimizde 1.600 metrekare büyüklüğünde bir köşk bulduk. Tarihi alana ‘Kibele Köşkü’ adını verdik. Turizmle buluşturmaya planladığımız gizemli Kibele Köşkü'nü 4 sene içerisinde ziyarete açmayı planlıyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)