Avatar hayranlarına müjde: Devam filmi için vizyon tarihi açıklandı

2009 senesinde vizyona girmesinin sonrasında bütün dünyada bir fenomen olan Avatar’ın büyük bir merakla beklenen devam filmine ilişkin ayrıntılar netleşti. James Cameron tarafından yönetilen filmin sene sonunda vizyona girmesi bekleniyor.

KÜLTÜR-SANAT 28.04.2022, 15:24
Avatar hayranlarına müjde: Devam filmi için vizyon tarihi açıklandı

Yaklaşık olarak 12 yıl önce vizyona giren ve dünyanın en fazla hasılat yapan filmi unvanına sahip olan Avatar, uzun bir zamandır beklenen devam filmiyle yeniden beyazperdeye dönüyor.

Dünya çapında büyük bir fenomen olan Avatar’ın devam filmlerine dair sürekli olarak söylentiler çıksa da değişen senaryo ve ertelenen çekimlerden dolayı net bir vizyon tarihi bir türlü verilememişti.

Aradan 12 sene geçti ve Avatar fanlarını mutlu edecek haber geldi.

Devam filminin ismi belli oldu

Yapılan etkinlikte Avatar’ın yeni filminin ismi ise Avatar: The Way of Water oldu. Filmin yapımcılığınıysa 2019 senesinde 20th Century Fox’u satın alan Disney yapacak.

Vizyon tarihi duyuruldu

Yeni Avatar filminin vizyon tarihiyse 16 Aralık oldu. Seriyi takip eden filmler ise 2024, 2026 ve 2028 senelerinde vizyona girecek.

Özel fragman gösterimi

CinemaCon etkinliğine katılım gösteren şanslı izleyicilere 3 boyutlu gözlükler yardımıyla yeni filmden kısa kısa bir tanıtım paylaşıldı. Avatar: The Way of Water, Neytiri, Jake ve çocuklarının olduğu Sully ailesinin hikayesiyle onları bekleyen mücadeleyi konu edinecek.

Fragmanda Sam Worthington karakterinin canlandırdığı Jake karakterinin, “Yalnızca bir şey biliyorum. Bu ise her nereye gidersek gidelim, aile bizim kalemiz olacak.” ifadelerini kullandığı paylaşıldı.

Yakında fragman izleyiciyle buluşacak

Yayımlanacak olan özel fragmanın 6 Mayıs’ta vizyona girecek olan Doctor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında filminden önce sinemalarda vizyona girmesi bekleniyor.

Marvel, Avatar’ı geçti

Sinema tarihindeki en yüksek gişe rakamını elinde tutan Avatar’ı 2019 senesinde vizyona giren Marvel filmi Avenger: Endgame tahtından etmişti. Avatar’ın yönetmeni olan James Cameron hem 2. sıradaki Titanik’i geçen Avangers: Endgame’i hem de Avatar’ı tebrik etmişti.

Tekrar zirveye çıktı

Fakat Çin’in Avatar’ı tekrar vizyona almasıyla, film Avengers’ı geçip tekrar 1. sıraya çıktı. Avanger: Endgame, en fazla hasılat yapan filmler listesinde 2. sıradayken Titanik ise 3. sırada bulunuyor.

Yorumlar (0)