Ankara’da kültür-sanat merkezlerinin isim karmaşası krizi, tatlıya bağlandı!

Ankara’da Çankaya Belediyesi’nin yeni inşa ettiği Kültür-sanat merkezinin adında karışıklık yaşanıyordu. Şair ‘Nazım Hikmet’ in adını merkeze veren belediye, Yenimahalle’de aynı adla bulunan merkezle adının karışması nedeniyle yeni binasının adını ‘Yaşar Kemal’ olarak değiştirdi.

KÜLTÜR-SANAT 25.04.2021, 17:50 26.04.2021, 12:21
Ankara’da kültür-sanat merkezlerinin isim karmaşası krizi, tatlıya bağlandı!

Başkent Ankara’da bulunan ve Or-An ilçesine Çankaya Belediyesi tarafından yaptırılan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’nin adının değiştirilmesine karar verildi. Uzun süredir faaliyette olan kültür-sanat merkezi’nin adı, Yenimahalle’de bulunan ve Yenimahalle Belediyesi tarafından yaptırılan Nazım Hikmet Kültür Merkezi ile karıştırılıyordu. Bunun üzerine Çankaya Belediyesi, yeni binasının isminde değişikliğe giderek isim kargaşasına son verdi. Belediye böylece kültür-sanat merkezinin adını, Yaşar Kemal olarak değiştirdi.



Karar, Çankaya Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alındı

Konu hakkında talep, Çankaya Belediye Meclisi’nin Nisan ayında gerçekleşen aylık toplantısında gündeme geldi. Vatandaşlardan böyle bir talebin olduğu belirtilen toplantıda, Or-An semtinde yeni yapılan kültür ve sanat merkezinin adında değişim yapılmasına karar verildi. Çankaya Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alınan kararla beraber, kültür –sanat merkezi adının Yaşar Kemal olmasına karar verildi. Talebin nedeni olarak ise, Yenimahalle’de usta şair Nazım Hikmet’in adıyla bir Kültür-Sanat Merkezi’nin bulunması olarak belirtildi. Çankaya Belediyesi, usta şair Nazım Hikmet’in adını ise, Öveçler’de yapılan ve inşaatı devam eden Çankaya Evi’nde yaşatmaya devam edecek.



Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Nazım Hikmet ve Yaşar Kemal’İn Türkiye için çok değerli olduğunu belirtirken, onların isimlerinin yapılan merkezlere verilmesinden onur duyduklarını söyledi. İsim değişiklinin nedeni ile ilgili Taşdelen, yaşanan karmaşadan kaynaklandığını belirtti. Taşdelen ayrıca, iki usta edebiyatçının isimlerini; kültür merkezi ve Çankaya Evi’nde yaşattıkları için gururlu olduklarını da söyledi

Yorumlar (0)