Akis filmi, Amerika’daki festivalde Türkiye’yi temsil edecek!

İlker Savaşkurt’un yönetmenliğini üstlendiği ‘Akis’ filmi, New York’ta Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor. Savaşkurt’un ikinci uzun metrajlı filmi olan Akis, dünya galasını 7 Mayıs’ta Harlem Uluslararası Film Festivali’de yapacak. On altıncı kez bu yıl yapılacak olan festivalde yarışacak olan film, senaryosu ve hikâyesiyle öne çıkıyor. 

KÜLTÜR-SANAT 05.05.2021, 14:30 05.05.2021, 18:09
Akis filmi, Amerika’daki festivalde Türkiye’yi temsil edecek!

Bir Türk yapımı film daha, Amerika’da ülkesini temsil etmeye hazırlanıyor. İlker Savaşkurt’un ikinci uzun metrajlı filmi olan ‘Akis’ dünya galasını Amerika’nın New York eyaletinde düzenlenen ve bu yıl on altıncısı yapılacak olan Harlem Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştiriyor. Yönetmenliğini yaptığı ilk filmi Damat Koğuşu ile bol övgü alan ve aynı festivalden 2017 yılında “En İyi Yabancı Film” ödülün sahibi olan Savaşkurt, ikinci filmi Akis’in ilk gösterimini 7 Mayıs Cuma günü gerçekleştirecek. 



10 Mayıs’a kadar festivalin sayfasından izlenebilecek

İngilizce dilinde çekilen bir Türk filmi olan Akis, hikaye yapısı ve sıra dışı ilginç senaryosuyla da oldukça dikkat çekiyor. Filmde başrolünde ise, usta oyuncu ve ‘Aşk-ı Memnu’ dizisinin Adnan Ziyagil’i olarak bilinen Selçuk Yöntem yer alıyor. Filmin başlıca rollerinden bir tanesi de, şu sıralar Sadakatsiz dizisinde Selçuk karakterine hayat veren Taro Emir Tekin olarak dikkat çekiyor. Filmde ayrıca Ali Süreyya Tuncer, Yasemin Szawlowski, İbrahim Aköz ve Elit Andaç Çam gibi oyuncular da yer alıyor. Film, 10 Mayıs tarihine kadar festivalin web sitesi üzerinden de izlenebilecek.



Turistik bir otelde bir araya gelen farklı insanlar

Akis filmi ana mekan olarak, İstanbul kentinin turistik olarak popüler bir yerinde bulunan bir oteli alıyor. Fantezi türündeki film, bu otelde bir araya gelmiş ve birbirilerinden bağımsız ve farklı ülkelerden kişilerin bir araya gelmesini ve bu insanların aralarındaki muhabbete odaklanıyor.



Evrensel bir dil yakalamaya çılan film, ayrıca Avrupalı aktörleri de bünyesinde barındırıyor. Film, festivalde verilen En İyi Yabancı Film Ödülünü kazanmak için yarışacak filmler arasında yer alıyor.

Yorumlar (0)