Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası’nda oylama heyecanı başladı!

Ünlülerin ödüllü fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut, geçtiğimiz yıl kaybettiği babası ve ustası Ahmet Turgut’un anısına düzenlediği bir Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası’nda başvuru süreci tamamlandı. “Babalar ve Çocukları” temasıyla PhotoCup platformunda düzenlenen yarışmada oylama süreci başladı.

KÜLTÜR-SANAT 08.02.2021, 12:39 11.02.2021, 09:40
Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası’nda oylama heyecanı başladı!

Babası Ahmet Turgut sayesinde ve 1971 yılında babasının Ankara’da kurduğu Stüdyo Büyük sayesinde fotoğrafçılığa adım atan ödüllü fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut, babasını bir yarışma ile anıyor. Üç kuşaklık aile geleneğini sürdüren Mehmet Turgut,her yıl aynı tarihte gerçekleşmesi ve gelenekselleşmesi adına PhotoCup işbirliğiyle beraber “Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası” düzenliyor.

Web sitesi ve uygulama üzerinden herkes oy verebiliyor

İlk yılın temasını “Babalar ve Çocukları” olarak belirleyen Turgut, yarışmayı farklı bir formatta düzenliyor. Başvuruların sona erdiği 7 Şubat günü sonrası, oylama süreci de başladı. Kupaya yüklenen fotoğraflar rastgele bir şekilde rakipleriyle eşleşecek ve eleme usulüyle beraber, fotoğraflar bir üst tura geçmek için yarışacaklar. Oylamaya her yaş grubu ve meslekten kişiler katılabilirken, photocup web sitesinden ya da uygulamadan siteme üye olmak yeterli oluyor.

Kupa fortmatlı yarışmayı kazanan fotoğraf sahiplerine ise, toplamda 5.000 TL ödül verilecek. Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası’nda; birinci, ikinci ve üçüncü olan fotoğrafçıların yanı sıra, en iyi oy veren bir kişiye de para ödülü verilecek. Ayrıca Mehmet Turgut Özel Ödülü’nü kazanan bir fotoğrafçıya ise, Mehmet Turgut’un imzalı 30 adlı kitabı ve baskılı fotoğraf hediye verilecek.

Yorumlar (0)