ABD'ye kaçırılan tarihi eserler Türkiye'ye getiriliyor

ABD'de ele geçirilen ve Anadolu'ya ait olan 12 tarihi eser, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen faaliyetler neticesinde mahkeme kararıyla ülkemizin New York Başkonsolosluğu yetkililerine verildi.

KÜLTÜR-SANAT 23.03.2023, 00:55 23.03.2023, 17:40
ABD'ye kaçırılan tarihi eserler Türkiye'ye getiriliyor

Uzun süre boyunca devam eden davalar neticesinde ülkemize verilmesi yönünde karar verilen tarihi eserler, Manhattan Bölge Savcılığının ofisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve New York Başkonsolosu Reyhan Özgür'ün hazır bulunduğu merasimle iade edildi.



"ABD-Türkiye iş birliğini kuvvetlendiriyor"

Başkonsolos Özgür, merasimde gerçekleştirdiği konuşmada İç Güvenlik Tahkikat Bürosu ajanlarına ve New York Bölge Savcısı Alvin Bragg'e teşekkür etti.

Özgür, "Tarihi ve kültürel eser kaçakçılığıyla mücadelede son senelerde yakaladığımız iş birliğini büyük bir takdirle karşılıyorum. Sağlanan problemsiz ve istikrarlı iletişimle verimli neticeler elde ediyoruz." şeklinde konuştu.

Tarihi eserler hususundaki müşterek faaliyetlerin ABD ile Türkiye arasındaki iş birliğini kuvvetlendirdiğini dile getiren Özgür, aynı zamanda kültürel varlıklarımızın kaçakçılığıyla mücadele eden global toplum için de ilham kaynağı olduğunun altını çizdi.



Eserler ülkemize gönderiliyor

New York Kültür Ataşeliği yetkilileri, Antalya, Manisa, Çanakkale, Şanlıurfa, Konya, Burdur ve Doğu Anadolu gibi ülkemizin farklı bölgelerine ait olan 12 tarihi eserin ülkemize gönderileceğini kaydetti.

Yorumlar (0)