27. Gezici Festival sevenleriyle buluşmak için yola koyuldu

2-14 Aralık günleri arasında senenin heyecan verici yabancı ve yerli yapımlarını Türkiye 2022, Kısa İyidir, Dünya Sineması gibi klasikleşen bölümleriyle 27. Gezici Festival, Kastamonu, Sinop ve Ankara’da sevenleriyle bir araya gelecek.

KÜLTÜR-SANAT 07.11.2022, 14:27 08.11.2022, 14:57
27. Gezici Festival sevenleriyle buluşmak için yola koyuldu

Ankara Sinema Derneğince Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen 27. Gezici Festival, sevenleriyle buluşuyor. 2-14 Aralık günleri arasında senenin en heyecan verici yabancı ve yerli yapımlarını Türkiye 2022, Kısa İyidir, Dünya Sineması gibi klasik hale gelen kısımlarıyla üç şehirde izleyicilere sunacak. 27. Gezici Festival, 2-8 Aralık’ta Ankara’da, 9-11 Aralık’ta Sinop’ta ve 12-14 Aralık’ta Kastamonu’da yapılacak.

Türkiye sınırlarını aştı

27 sene öncesinde ülkemizin farklı şehirlerinde sinemaseverlerle bir araya gelmek, kültür hayatını zenginleştirmek ve sinema konuşmak düşüncesiyle yola çıkılan söz konusu festival şu zamana kadar Van, Sinop, Samsun, Ordu, Mersin, Malatya, Kayseri, Kastamonu, Kars, İzmir, İstanbul, Gaziantep, Eskişehir, Edremit, Diyarbakır, Çanakkale, Bursa, Artvin ve Ankara gibi Türkiye’nin dört bir kesimindeki şehirlerde vatandaşlarla buluştu. Festival, Türkiye’yi geçerek Üsküp, Drama, Bakü, Tiflis ve Saraybosna’da da izleyicilere akıllara kazınacak dolu anlar sergiledi.

Afiş tasarımında usta isimden vazgeçilmedi

Senelerdir bitmeyen heyecanla çalışmalarını sürdüren Gezici Festival’in afişini başlangıcından bu zamana geldiği şekilde bu sene de usta çizer Behiç Ak oluşturdu.

Festival kapsamında Ankara yapılacak gösterimleri Çankaya Belediye’sinin ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 2-8 Aralık günleri arasında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak. Sinop gösterimleri Sinop Belediyesi’nin ev sahipliğinde Halk Eğitim Merkezi’nde 9-11 Aralık tarihleri arasında, Kastamonu gösterimleri ise Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda 12-14 Aralık tarihleri arasında İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun ev sahipliğinde düzenlenecek.

Yorumlar (0)