23. yılında Randevu İstanbul, çevrimiçi olarak yapılacak!

TÜRSAK tarafından bu yıl yirmi üçüncüsü düzenlenecek olan Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, 17 – 23 Aralık tarihleri arasında ‘çevrimiçi’ olarak izleyicilerle buluşacak.

KÜLTÜR-SANAT 14.12.2020, 12:33 14.12.2020, 17:24
23. yılında Randevu İstanbul, çevrimiçi olarak yapılacak!

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı yani TÜRSAK tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkısı ile düzenlenen Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, bu yıl 23. kez düzenlenecek. Koronavirüs salgını nedeniyle nedeniyle bu yıl çevrimiçi olarak düzenlenecek olan festival, film gösterimleri ve yan etkinlikleri ile İstanbul dışındaki sinemaseverlerle de buluşacak.
 



17 – 23 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, Ülkeler arası kültürel paylaşım ve iş birliğini geliştirmek amacıyla her yıl farklı bir ülke sinemasını konuk ediyor. Festival bu yılki odak noktası ve konuk ülkesi olarak İngiltere’yi seçti. Festivalde ayrıca bu yıl “İngiltere’ye Bak Dünyayı Gör”, “Türk Sineması’na Bir Bakış”, British Council’in destekli “İngiltere’den Kısalar” ve TÜRSAK Vakfı’nın Geleceğin Sineması’nda destek alan filmlerin gösterildiği “Geleceğin Sinemacılarından Kısalar” bölümleri yer alacak. 
 

Sinema sektörü, çevrimiçinde gündemi konuşacak


Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, bu yıl partner olarak İngiltere’den PACT yani Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği ile iş birliği yapacak.

Festivalde yapılacak olan panel, endüstri buluşmaları ve söyleşilerde ise İngiltere’nin ve Türkiye’nin önde gelen sektör profesyonelleri sinema gündemini konuşacaklar. Panel ve söyleşiler, TÜRSAK Vakfı’nın sosyal medya hesaplarından ve YouTube kanalından yayınlanacak. 

Yorumlar (0)