15 Nisan haftasında vizyonda hangi filmler var?

15 Nisan haftasında sinemalarda 9 film (5 tanesi yerli) izleyicilerle buluşacak. İşte detaylar…

KÜLTÜR-SANAT 16.04.2022, 01:24 16.04.2022, 01:33
15 Nisan haftasında vizyonda hangi filmler var?

Türkiye’de sinema salonlarında bu hafta 5 tanesi yerli toplamda 9 film izleyicilerle buluşuyor. İşte haftanın beyazperdedeki filmleri…

Fantastik Canavarlar 3: Dumbledore’un Sırları

Beyazperdede görülen haftanın ilk yapımı Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore yani Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları…

Macera, aile fantastik türündeki film IMAX film teknolojisiyle de izlenebilecek. David Yates’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Ezra Miller, Mads Mikkelsen, Katherine Waterston, Jude Law, Eddie Redmayne gibi isimler yer alıyor.

Film 2 saat 15 dakika uzunluğunda. Amerika Birleşik Devletleri yapımı filmin konusu ise şöyle:

Büyücülük dünyasını kontrol ederek Muggle’ların sonunu getirmeyi amaçlayan Grindelwald’a karşı mücadelesini sürdüren ALbus Dumbledore, Newt Scamander ile arkadaşlarının hikayesini konu ediniyor.

Filmde, büyücü Gellert Grindelwald’ın büyücülük dünyasını kontrol etmek için harekete geçtiği profesör Albus Dumbledore tarafından bilinmektedir. Yalnız başına onu durduramayacağından, bir Büyüzoolojist olan Newt Scamander’i, büyücüler, cadılar ve cesur bir fırıncıdan oluşan takımı yönetmekle görevlendirilir. Bu görev için eski ve yeni canavarları takım bir araya getirir ve Grindelwald’ın sayıları artan takipçileriyle karşı karşıya getirir.

Troll: Kuyruklu Macera

Haftanın ikinci filmi animasyon türündeki Troll: Kuyruklu Macera ya da orijinal adıyla Troll: The Tale of a Tail özellikle minik izleyicilere hitap eden haftanın ikinci yapımı. Norveç yapımı animasyon film 1 saat 31 dakika uzunluğunda ve ülkemizde 154 sinemada gösteriliyor.

Filmin konusu ve detaylarıysa şöyle:

Filmde kaçırılan Kral Grom’u kurtarmak amacıyla yola çıkan kralın oğlu Trim ve arkadaşlarının hikayesi anlatılıyor.

Kral Grom, ormanda bulunan kötü kalpli bir düşman tarafından yakalanmış ve ardından ise kuyruğu çalınmıştır. Trim (kralın oğlu) ve arkadaşları Yin-Yan ve Freya ile beraber zorlu bir maceraya atılarak babasını kurtarıp krallık halkının mutlu bir şekilde yaşamını sürdürebilmesini sağlamak durumundadır. Ancak bunu yapabilmek için çok kısıtlı bir zamanı bulunmaktadır.

7 – Yedi

7 haftanın 3. yapımı. Dram, gizem ve suç türündeki bu filmin yönetmenliğini Buğra Kekik üstleniyor.

Oyuncu kadrosunda Şevki Özcan, Selahattin Taşdöğen, Hakan Bilgin, Ayşenil Şamlıoğlu ve Reha Özcan gibi isimlerin bulunduğu film 2 saat 1 dakika uzunluğa sahip.

Film temelinde birbirinden farklı yedi karakter ve onların bağlantılı hikayalerine odaklanıyor.

Film, hayatını kaybetmek üzere olan bir kadının son anlarındaki sözleriyle başlıyor, ardından ise İngiliz bir kadını kayıp bir kitabını ararken izliyor seyirci. Peşinden ise eski sevgilisine zorbalıklar yapmaya çalışan bir genç, genç bir kadının yaşamış olduğu zorluklar peşinden yeniden karşılıksız bir şekilde aşık olması, canlı bomba olarak kendisine yapılanlar sebebiyle intikam dolan adamın hikayesi, oğlunun pisliğini temizleye çalışan bir aile ve seneler sonra cezaevinden çıkan bir kadının geçmişte yaşadığı olaylar ve bütün bu yaşanan olayların birbiriyle bağlantıları konu ediniliyor.

Stardust

Haftanın bir başka yapımı ise Stardust. Stardust dram, müzik, biyografi türünde bir yapım. Gabriel Range’in yönettiği yapımda Derek Moran, Jena Malone, Marc Maron ve Johnny Flynn yer alıyor.

Başka Sinema tarafından dağıtımı yapılan film 1 saat 48 dakika uzunluğunda ve Birleşik Krallık yapımı. Türkiye’de ise 21 sinemada gösteriliyor.

Filmin konusu ise şöyle:

David Bowie’nin 1971 senesinde ilk Amerika Birleşik Devletleri ziyaretinde edindiği alter ego karakteri Ziggy Stardust’a ilham olacak deneyimleri seyirciye aktarıyor.

David Bowie 1971 senesinde 24 yaşında… Mercur Records yayıncısı olan Ron Oberman ile ABD’ye ilk yolculuğuna çıkıyor fakat beklediğinden çok daha farklı bir ortamla karşılaşır.

Senaryosu Christopher Bell ve Range tarafından yazılan film müzik tarihinin en önemli ikonlarından olan David Bowie’nin yaşam hikayesini anlatmak için izleyicisini bekliyor.

Zalo

Zalo haftanın komedi türündeki yerli yapımlarından. Başrolünde Sermiyan Midyat’ın bulunduğu filmde Belma Mamati, Ersel Şibil, Tuğçe Topçu, Kıvanç Baran Arslan gibi isimler bulunuyor.

Yönetmenliğini Necati Aslan’ın yaptığı film 1 saat 43 dakika uzunluğa sahip. Ülkemizde 193 sinemada gösterime giren filmin konusu ise şöyle:

Film hem komikliği, hem zalimliği ile meşhur olan bir ağa, Zalo Ağa’nın seneler sonra karşısına ikizinin çıkmasıyla yaşanan olayları konu ediniyor.

Zalimliğiyle nam salan Zalo Ağa küçükken ikizini nehre atar. Zalo Ağa bir yandan evlenmek için başlık parasını biriktirmeye çabalarken marabaları tarafından bir gün posta arabasını soymak isterken yanlışlıkla valinin aracını soyarlar. Bu olay sonrasında ikizi ve Zalo Ağa’nın yolları seneler sonra tekrar kesişecektir.

Çağrı

Çağrı ya da orijinal adıyla The Message, yeni haftanın sinemalarda vizyona giren 1976 yapımı eski bir filmi. İslamiyetin doğuşunu anlatan film geniş kitleler tarafından çok sevildi. Yapım şirketi tarafından ise yenilenen 4K görüntüleriyle yeniden izleyicisiyle buluşuyor.

Birleşik Krallık, Lübnan, Fas yapımı film 2 saat 57 dakika uzunluğunda ve yönetmen koltuğunda ise Moustapha Akkad bulunuyor.

Azaim: Cin Mezarlığı

15 Nisan haftasının korku türündeki yapımı Azaim: Cin Mezarlığı filmi korku türünü seven izleyicilerini sinemaya bekliyor.

Erdal Şimşek’in yönettiği filmin oyuncu kadrosunda İsmail Şenel, Cavit Özer, Zeynep Sude Tekin, İbrahim Şentürk ve Lale Uçak bulunuyor. 1 saat 31 dakikalık filmin konusu ise şöyle:

Filmde kadim kitapta bulunan bilgiler yardımıyla cinlerle iletişim kuran köy ahalisinin dünyevi zenginlikler için kurduğu iletişim sonucunda başlarına gelen olayları konu alıyor.

Uzun seneler önce bir dağ köyünde yaşamını sürdüren aç gözlü insanlar eski bir Arap bilginine dair kitabı ele geçirir. Kitabın yardımıyla cinleri kullanıp tehlikeli büyüler yaparlar. Zenginlerin isteklerini yerine getirerek kendileri de dünyevi zenginlikler elde ederler. Fakat bu eylemlerinin ciddi bir sonucu olacaktır. Köylüler kendilerine musallat olma ihtimali olan cinleri ortadan kaldırmak için onları köy mezarlığına gömmeye başlarlar. Fakat tehlikeyi yok ettiklerini sanarlarken tehlike uykuya dalmıştır. Üstelik köylülerin de haberi olmaksızın tehlikenin tohumu seneler içinde büyümeyi sürdürür.

Lanetli Tapınak

Yeni haftanın yerli gerilim türündeki bir yapımı Lanetli Tapınak. Metin Kuru’nun yönettiği filmde Abdullah Faruk Günaydın, Gülay Say, Nihat Demirel, İlhami Adsal ve Behice Maurer gibi isimler yer alıyor.

1 saat 22 dakika uzunluğundaki filmde ise Mısır tanrısı Isis’le iletişime geçen Lily’in hikayesi izleyiciye aktarılıyor.

Mısır’ın en büyük tanrısı olan Isis’le iletişim kurmayı başaran Lily Isis’in muhafızları tarafından tapınağa götürülür. Karşılaştığı hayal ve gerçek arasındaki olayların karşısında korkarak geri dönüş yapma kararı alır ama artık çok geçtir. Tören çoktan yapılmış ve İsis yeni bedeninde yaşamaya başlamıştır.

Çıngırak

Haftanın son korku türündeki yapımı aynı zamanda vizyona giren son filmi Çıngırak…

İllegal bir şekilde evlat edinen ailenin başından geçen paranormal olayları konu edinen filmin yönetmenliğini Ralph Waldo yapıyor. Şule Karakaya, Murat Seviş, Atilla Özdal, Tarkan Yılmaz, Beren Demirkaya gibi isimlerin kadrosunda bulunduğu yapım 1 saat 30 dakika uzunluğunda.

18 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için uygun filmin detayları ise şöyle:

Anne olmak için büyük bir istek içerisinde olan Özge, yasa dışı usullerle evlat edinme kararı alır fakat evlerine gelen bebekle beraber artık hiçbir şey aynı kalmayacaktır. Özge’nin yaşamı cinler şiddetini arttırdıkça daha da korkunç bir durum almaktadır. Beyin cerrahı olan eşi Hakan, genç kadına hiçbir zaman inanmayıp bütün aileyi daha da büyük bir felakete doğru götürecektir.

Yorumlar (0)