Yunanistan'dan skandal açıklama: Türkiye yalan söylüyor!

Edirne Valiliği Yunan güvenlik güçlerinin Türk sınırını geçip Yunan sınırında bekleyişe geçen göçmenlere ateş açtığını ve bir kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, Yunan hükümeti ise söz konusu açıklamayı yalanladı. Yunanistan Hükümet Sözcüsü, "Türkiye'yi yalan haber yaymakla" itham etti.

GÜNDEM 04.03.2020, 16:26
Yunanistan'dan skandal açıklama: Türkiye yalan söylüyor!

28 Eylül'den bu yana Türkiye-Yunanistan sınırında on binlerce göçmen Avrupa'ya adım atma hayaliyle beklemeye devam ederken, Edirne Valiliği huduttaki duruma yönelik açıklamalarda bulundu. Edirne Valiliği, Yunanistan polis ve sınır güvenlik unsurlarının gaz, ses ve sis bombaları kullandığını ve plastik mermi ve gerçek mermilerle göçmenlerin üzerine ateş açılması sonucu bir göçmenin yaşamını yitirdiğini, beş kişinin de yaralandığı duyurdu.

Edirne Valiliği, bahsi geçen olayların TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile beraberindeki heyetin incelemelerde bulunduğu esnada gerçekleştiğinin altını çizdi.

Valiliğin açıklaması şöyle:

"Yunan polis ve sınır bikliklerince açılan ateş sonucunda göçmenlerden üçü ayağından, biri kasık bölgesinden, biri kafasından ve biri de göğüs bölgesine isabet eden gerçek mermi sonucu toplam altı erkek şahıs yaralanmıştır. Göğüs bölgesinden yaralanan şu an için kimliği tespit edilemeyen erkek şahıs olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmış ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Yaşanan olaylara Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyon üyeleri de şahit olmuştur."

Açıklamada, ayrıca Yunan güvenlik güçlerinin son kullanma tarihi 1978'de dolmuş gaz bombaları ile plastik mermileri kullandığı belirtildi. Öte yandan, gerçekleşen ölüm ve yaralamalarla ilgili olarak Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Yunanistan iddiayı reddetti

Edirne Valiliğinin yaptığı açıklama Yunanistan tarafından yalanlandı. Yunanistan ordusundan üst düzey bir yetkili, bir göçmenin öldürüldüğü haberini "yalan haber" olarak değerlendirdi. 

Yunan hükümet sözcüsü Stelios Petsas da gazetecilere açıklamalarda bulunarak Türkiye'yi "yalan haber yaymakla" suçladı ve "Daha önce yaralılardan bahsediyorlardı şimdi ise bir kişinin öldüğünden bahsediyorlar. Daha önce yaptığımız yalanlamayı tekrar ediyorum. Böyle bir şey yaşanmadı" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)