YÖK'ten Melih Bulu açıklaması

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Melih Bulu'nun atanması tartışmaları sürerken, YÖK, Bulu'nun rektörlük başvuru koşullarını sağladığını açıkladı.

GÜNDEM 05.01.2021, 18:28
YÖK'ten Melih Bulu açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'yu rektör olarak atamasından sonra başlayan tartışmalar sürüyor.

Bu çerçevede üniversite, öğrencilerin ve akademisyenlerin protestolarına sahne oldu.

"Tüm koşulları sağlıyor"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) da konu ile ilgili bir açıklama paylaştı.

Bahsi geçen açıklamada, Melih Bulu'nun, rektör adayı olabilmesi için diğer rektör adayları gibi başvuru koşullarını sağladığı dile getirildi.

YÖK tarafından gerçekleştirilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmış olan Prof. Dr. Melih Bulu, diğer  rektör adaylarında olduğu gibi rektörlük başvuru koşullarını sağlamaktadır.

Rektör adayı olmak için, eski veya yeni hiçbir yönetmelikte, ilgili eğitim kurumunun kadrolu akademisyenlerinden biri olma şartı aranmamaktadır.

Bir üniversitenin akademik başarısı için rektör atama biçimi tabii ki önemlidir. Fakat atama sürecinin ardından sergilenecek olan performans çok daha da önemlidir.

Boğaziçi Üniversitesi, geçmiş yıllarda iki kez, uzun seneler boyunca farklı bir üniversiteden mezun ve üye bir akademisyen tarafından başarılı bir şekilde yönetilmiş ve söz konusu durum hiçbir zaman eleştirilere maruz kalmamıştır."

Yorumlar (0)