Yine bir kedi işkencesi: Öğretmen 5. kaşağı attı!

İstanbul Levent’te bulunan Terakki Vakfı Okulları’nda IELTS sınavı için kurum dışından gelen bir öğretmen, sınav esnasında okulun kedisi Faruk’u 5. kattan aşağıya attı.

GÜNDEM 27.03.2024, 09:40 28.03.2024, 09:34 Buse Önder
Yine bir kedi işkencesi: Öğretmen 5. kaşağı attı!

İstanbul'un Levent semtinde bulunan Terakki Vakfı Okulları, IELTS sınavı için öğrencilere ev sahipliği yaparken, beklenmedik ve korkunç bir olay yaşandı. Sınav sırasında kurum dışından gelen bir öğretmenin, adı Faruk olan okulun kedisini 5. kattan aşağıya attığı ortaya çıktı.

Kediye ne olduğunu merak edip pencereye yönelen öğrencileri ise bir daha sınava girememekle tehdit etti.

Kalçasında kırık ve iç kanama var

Sınav sonrasında öğrenciler tarafından fark edilen yaralı kedinin, veterinere götürülmesiyle gerçek boyutları anlaşıldı. Veteriner muayenesi sonucunda, kedinin kalçasının kırıldığı ve dudağının yarıldığı tespit edilirken gelen açıklamada, “Kedi Faruk'un 2 bacağı kırık ve iç kanaması var, öğrenciler bulduğunda hayattaymış, ancak şu anda durumu ağır" ifadeleri kullanıldı.

Bu acı verici durum, sosyal medyada büyük bir tepkiyle karşılandı ve adalet arayışı başladı.

Kurumla ilişiği kesildi

IDP Türkiye, sınavın düzenleyicisi olarak, konuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Geçici gözetmen olarak çalışan kişinin kurumumuzla ilişiği olay günü itibariyle tamamen kesilmiştir" denildi. Bu açıklama, olaya karışan gözetmenin kurumla olan ilişkisinin kesildiğini vurgulamakla birlikte, olayın kurumla doğrudan bir bağlantısının olmadığını ifade etti.

Sosyal medyadan tepki geldi

Sosyal medya kullanıcıları ve hayvan hakları savunucuları, sadece gözetmenin işten çıkarılmasının yeterli olmadığını ve sorumluların adalet önünde hesap vermesi gerektiğini dile getirdiler. Olayın kınandığı paylaşımlar hızla yayıldı ve adalet çağrıları yükseldi.

IDP Türkiye'nin açıklamasında, kedinin tedavi masraflarının karşılanacağı belirtildi

Yorumlar (0)