Yerli otomobil neden Gemlik'te üretilecek?

Yerli otomobilin tanıtılması günlerdir iple çekiliyordu. Tanıtıldıktan sonra büyük beğeni toplayan otomobillerin nerede üretileceği de açıklandı. İşte milyonları ilgilendiren yerli otomobil fabrikası Gemlik'te kurulacak. Peki neden Gemlik?

GÜNDEM 28.12.2019, 09:37 13.01.2020, 10:46
Yerli otomobil neden Gemlik'te üretilecek?

Yerli otomobil dün görücüye çıkarak milyonları ekrana kilitledi. Yediden yetmişe neredeyse herkes yerli otomobili beğendi ve bir an önce sahip olma hayali kurmaya başladı.

Bu bağlamda tüm vatandaşlar araçların seri üretime geçirilmesini ve araçları çabucak yollarda görmek istiyorlar. Yerli otomobilin nerede üretileceği de belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobilin Bursa Gemlik'te üretileceğini açıkladı.

Neden Gemlik?

TOGG'un yerli otomobilleri Bursa'da üreteceği açıklanmıştı. Bu kapsamda en olası lokasyon olarak Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) olarak görülüyordu.

Herkes TEKNOSAB'ı beklerken, yerli otomobilin üretim yerleri arasında Gemlik ilçesi de ön plana çıkıyordu. Nitekim son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank söyledi.

Gemlik'teki 4 milyon metrekarelik TSK arazisi tek tapulu yer olarak dikkat çekiyor. Arazinin İstanbul-İzmir Otobanı'nın tam ortasında yer alması ve lojistik olanakları da önemli bir yer tutuyor. Söz konusu yerin; limanlara, serbest bölgeye ve tedarik sanayiye yakınlığı büyük avantaj olarak görülüyor. Gemlik'teki askerî haranın ise Karacabey ilçesine taşınması düşünülüyor.

Yorumlar (0)