Yankesicilere "Covid-19" operasyonu!

"Sağlık Bakanlığından geliyoruz. Koronavirüs testi yapacağız" diyerek evleri soyan hırsızlardan sonra Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınını fırsata çevirerek yüzlerini gizleyip yankesicilik yapanlar da türedi.

GÜNDEM 15.03.2020, 09:59
Yankesicilere "Covid-19" operasyonu!

Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından korunmak için maske takılmasını fırsat bilerek maske takıp tedbir alıyormuş gibi davranan ve yüzünü bu yolla gizleyerek yankesicilik yapan 4 kişiyi yakaladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, başkent Ankara'da maskeli yankesicilerle ilgili gelen bilgileri değerlendirmeye aldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptığı çalışmada, 4 şüpheli isme ulaşarak 10 farklı olayı aydınlattı. Şüpheli isimler Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından bir süre takip edildi. Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınından korunmak için takılan maskeler, yankesiciler tarafından yüzlerini gizlemek ve yakalanmamak için kullanıldı.

Nasıl çalışıyorlar?

Sağlık amaçlı kullanılan maskeleri takan yankesicilerin özellikle otobüs duraklarında ve metro girişlerinde bekledikleri, gözlerine kestirdikleri bir kişiyi ise aralarına alıp yarım daire şeklinde konumlanarak sıkıştırdığı, ardından vatandaşın montunun cebinde bulunan telefonu çekerek çaldıkları belirlendi.

Çay bahçesinde buluşup görev paylaşımı yapıyorlar

Şüpheliler yankesicilik yapmaya çıkmadan önce her gün sabah saat 10.00 ila akşam saat 18.00 sıralarında aynı çay bahçesinde buluşup organize oldukları ve görev paylaşımı yaptıkları tespit edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yankesicilerin yakalanmasına yönelik başlattığı çalışmaları titizlikle yürüttü. Hiçbir noktayı atlamayan polis, şehir güvenlik kameraları ile plaka tanıma sistemlerine varana kadar tüm kamera kayıtlarını saniye saniye inceledi.

Yankesicilik olaylarının yaşandığı otobüsler ile metro girişlerini tek tek belirleyen Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zanlıları tespit ederek fiziki takip sonucunda her zaman buluştuklarını çay bahçesinde yakaladı. 4 şüpheli Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilerek ifadeleri alındı, ardından adli makamlara teslim edildi.

Yorumlar (0)