Vebitcoin soruşturmasında tutuklama kararı

Muğla'da, işlemlerine son verdiğini açıklayan kripto para platformu Vebitcoin soruşturması çerçevesinde adliyeye gönderilen 4 şüpheli şahıs tutuklandı.

GÜNDEM 26.04.2021, 18:43 27.04.2021, 15:37
Vebitcoin soruşturmasında tutuklama kararı

Muğla Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şubesi'ne bağlı güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan şüpheli şahıslar, firma yöneticisi İ.B., firma ortağı eşi G.B. ve 2 firma personeli, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından Muğla Adliyesi'ne gönderildi.

Zanlılar, savcılıkta gerçekleştirilen sorgularının ardından çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

23 Nisan'da sistem kapanmıştı

MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) Başkanlığı, 23 Nisan tarihinde işlemlerine son verdiğini duyuran kripto para platformu Vebitcoin'in, ülkemizdeki finansal kuruluşlardaki hesaplarını bloke etmiş, Vebitcoin şirketi ve yöneticileri hakkında soruşturma başlatmıştı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da Vebitcoin'in yürüttüğü işlemler ile ilgili mağduriyetler yaşandığı iddiaları üzerine 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan inceleme başlatılmış, firma merkezinde ve bir kısım adreslerde gerçekleştirilen arama ve el koyma işlemlerine takiben firma yöneticisi ve personelleri olan 4 şahıs 24 Nisan tarihinde gözaltına alınmıştı.

Yorumlar (0)