Varank müjdeledi, millî lazer yolda!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, millî lazer silahı ARMOL'un Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine girmeye hak kazandığını duyurdu.

GÜNDEM 30.09.2019, 10:11 30.09.2019, 18:31
Varank müjdeledi, millî lazer yolda!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK BİLGEM’in tasarlayıp geliştirdiği millî lazer silahı ARMOL'un, kabul testlerini başarıyla geçerek TSK envanterine girmeye hak kazandığını açıkladı.

Bakan Mustafa Varank, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı paylaşımda, milli lazer silahı ARMOL’un kabul testlerini başarıyla geçtiğini söyleyerek ARMOL’un test anlarına ait bir video da paylaştı. Bakan Varank’ın paylaştığı videoda, ARMOL'un uzak mesafeden patlayıcıların kablolarını tahrip ettiği, çelik levhayı yakarak deldiği ve havadaki dronu da vurarak düşürdüğü görülüyor.

Bakan Varank, paylaşımında "TÜBİTAK BİLGEM’in tasarlayıp geliştirdiği millî lazer silahı ARMOL kabul testlerini başarıyla geçerek Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmeye hak kazandı." ifadelerini kullandı. 

BİLGEM nedir?

TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM), bilişim, bilgi güvenliği ve ileri elektronik alanlarında gerçekleştirdiği çalışmalarla Türkiye'nin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi ve millî çözümler üreten Ar-Ge merkezi. BİLGEM, Türkiye’de bilgi güvenliği ve bilişim alanında teknolojik bağımsızlık sağlamak için, askerî ve sivil bilginin güvenliğini, bütünlüğünü, güvenli bir şekilde iletilmesini ve saklanmasını sağlayan teknolojik Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiriyor. 

Yorumlar (0)