Valilikten Buca'daki darp olayına ilişkin açıklama

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Buca ilçesinde bazı emniyet mensuplarının yurttaşları darbettiği iddialarına dair idari ve adli soruşturma başlatıldığı ve 1 emniyet mensubunun görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

GÜNDEM 27.11.2021, 20:46 28.11.2021, 14:46
Valilikten Buca'daki darp olayına ilişkin açıklama

İlçeye bağlı Mustafa Kemal Mahallesi üzerindeki Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mevkisinde yaşanan, sosyal medyaya platformlarında da görüntüleri paylaşılan olaya dair İzmir Valiliği tarafından bir açıklamada bulunuldu. 

1 polis görevden uzaklaştırıldı

Söz konusu açıklamada, 24 Kasım tarihindeki olayda polis memurlarının, öğrencilerin güvenliğini sağlamak üzere bölgede kontrol ve denetim görevi icra ettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Polis ekiplerinin uygulamaları sırasında bir kısım yurttaşımızın polise mukavemet gösterdiği, bir polisi darbettiği, polisin bu yurttaşlara müdahalesi esnasında ise orantısız bir kuvvet uyguladığı anlaşılmıştır. Bu durum üzerine olaya müdahalede bulunan, orantısız kuvvet kullanan personel hakkında idari ve adli soruşturma başlatılmış, yurttaşımıza tekme atan bir polis memuru da soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılmıştır."





Yorumlar (0)