Vali Yerlikaya, "Tamamen yasak" deyip duyurdu!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde toplu asker uğurlama etkinliklerine yasak getirildiğini duyurdu. 

GÜNDEM 07.08.2020, 12:30
Vali Yerlikaya, "Tamamen yasak" deyip duyurdu!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) etkisini göstermeye devam ederken, bazı vatandaşlar hiç umursamadan toplu asker uğurlama etkinliklerine devam ediyor. Söz konusu etkinliklerde vatandaşların maske takmadıkları ve sosyal mesafe kuralına riayet etmedikleri görülüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu konuda sık sık uyarı yapmasına rağmen Türkiye'nin farklı yerlerinde hala aynı manzaralar ile karşılaşılıyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, toplu asker uğurlama etkinliklerine ilişkin bir açıklamada bulundu. 

Vali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde toplu asker uğurlama etkinliklerine yasak getirildiğini bildirdi.  

"Toplu asker uğurlamaları artık yok"

Yerlikaya, askere gidecek olanlar ile onları uğurlayacak olan ailelerine ve arkadaşlarına seslenerek, toplu asker uğurlamalarının artık gerçekleştirilmeyeceğini söyledi. 

"Celp süreci başlıyor"

Tedbirlere uyulması çağrısında bulunan Yerlikaya, yeni celp sürecinin başlayacağını ve yarın itibarıyla İstanbul'dan 16.346 gencin askerlik görevini yerine getirmek üzere Türkiye'nin farklı noktalarına gideceğini ifade etti. 

Yerlikaya, çocuklarının askere gideceği zamanı hevesle bekleyen ailelerin, aynı zamanda arkadaşlarını askere uğurlayan gençlerin hissettikleri heyecanı paylaştığına dikkat çekti. 

"Maske ve mesafe..."

Vatandaşların hem kendi sağlıklarını hem de yakınlarının sağlıklarını riske atmamaları gerektiğini kaydeden Yerlikaya, maske takılması ve sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini ekledi. 

Yorumlar (0)