Vali duyurdu: Yıkım sürüyor!

Trabzon'un ve Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden bir olarak görülen Uzungöl'de izinsiz inşa edilen yapılar yıkılmaya devam ediyor. 

GÜNDEM 24.12.2019, 19:18
Vali duyurdu: Yıkım sürüyor!

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Sürmene ilçesinde çıkan örtü yangınlarını inceledi. Vali Ustaoğlu, Uzungöl'de dün başlayan ve bugün de süren kaçak yapıların yıkımına ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulundu. 

Uzungöl'deki yıkımların İmar Barışı'na aykırı olarak yani 31 Aralık 2017 tarihinden sonra inşa edilen kaçak yapılarla ilgili olduğunu kaydeden Ustaoğlu, "Yıkımına karar verdiğimiz 48 yapıda tam yıkım, 17 yapıda da kısmen tıraşlama olacak. Uzungöl'ün farklı bölgelerinde yaylalarda, meralarda tespit ettiğimiz 30 kaçak yapı daha var, toplamda 95 yapının yıkımını gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı. 

"Dün 14 kaçak yapı yıkıldı"

Ustaoğlu, dün 14 kaçak yapının yıkıldığını belirterek, "Bugün de yine son aldığım bilgiye göre 2'si yıkıldı, 4 kaçak yapının yıkımı daha şu an gerçekleştiriliyor." dedi. 

"Süreci uygun şekilde yürütüyoruz"

Vatandaşları ikna ederek kendileri için önemli gördükleri malzemeleri almalarına olanak sağladıklarını aktaran Ustaoğlu, süreci uygun şekilde yürütme konusunda çaba gösterdiklerini bildirdi. 

Ustaoğlu, yıkımların tamamlanmasına ilişkin tarih veremeyeceğini vurgulayarak, "Yıkılması gereken kaçak yapıların hepsi, bu süre içerisinde yıkılacak." diye konuştu. 

Trabzon Valisi Ustaoğlu, mevsim koşulları uygun olduğu sürece yaylalarda bulunan kaçak yapıların da yıkımının süreceğini bildirdi. 

Yorumlar (0)