Vaka sayısının arttığı ilde giriş ve çıkışlar durduruldu

Afyonkarahisar'da bir ilçede vaka sayılarının beklenenin çok üzerinde artış göstermesi nedeniyle ilçeye giriş ve çıkışların durdurulduğu açıklandı.

GÜNDEM 09.06.2020, 01:29
Vaka sayısının arttığı ilde giriş ve çıkışlar durduruldu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tedbirler vaka sayısının artış hızının düşüşü ve tedbirlere uyulma düzeyinde kısmi olarak gevşetilirken beklenmedik artışlar gerçekleşirse eski tedbirler uygulanmaya devam ediliyor.

Buna göre Afyonkarahisar'da İhsaniye ilçesinde vaka sayısının beklenenden fazla olması üzerine ilçe kaymakamı başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu durumu değerlendirdi ve buna göre kasabanın giriş ve çıkışları durduruldu.

Kasabaya ilişkin yeni alınan tedbir kararları toplantının ardından kaymakamlık tarafından duyuruldu.

İşte tedbirler...

Tedbirler dahilinde eğer zorunlu değilse kasabada sokağa çıkılmayacağı ve Döğer yerleşim yerine giriş ve çıkışların geçici olarak sınırlandığı duyuruldu. Eğitim faaliyetinde olan öğrenciler, memurların bölgeye görev amaçlı giriş ve çıkışları, resmi daireleri kapsayan idari işlemler, acil tıbbi durumlar vb. durumlar ise istisna arasında gösteriliyor. 

Alınan tedbirler kapsamında ekmek fırınları, market ve bakkalların açık olacağı vurgulanırken, lokanta, pide fırını ve restoran gibi işletmelerin de geçici olarak faaliyetlerini durduracak.

Berber ve kuaförler de geçici kapatma yasağının içerisinde yer alıyor. Yasak döneminde kasabada pazar da kurulmayacak, vatandaşlar pazarcı esnafından mahallesine geldiğinde alışveriş yapabilecek. 

Yorumlar (0)