Ülkelere göre oruç tutma süreleri açıklandı

Dünyada ramazanın ilk günü en uzun süre oruç, Rusya'ya bağlı Murmansk şehrinde ve İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te, en kısa süre oruç ise Arjantin'e bağlı Ushuaia şehrinde tutulacak.

GÜNDEM 12.04.2021, 18:31 13.04.2021, 15:12
Ülkelere göre oruç tutma süreleri açıklandı

İslam dünyası için kutsal olan ramazan ayında, dünyanın farklı kentlerindeki Müslümanlar kendi coğrafyalarında ibadetlerini yerine getirmeyi sürdürürken, oruçlu kalma süreleri de değişiklik gösteriyor.

Kuzeydeki Müslümanlar daha uzun süreli oruç tutacak

Gezegenimizde Güney Yarımküre'de sonbahar, Kuzey Yarımküre'de ise ilkbahar mevsiminin yaşandığı günlere rastlayan bu ramazan ayında oruç tutma süreleri, kuzey bölgelerden güneye doğru azalan gün ışığı sürelerine bağlı olarak, güneydeki kentlerden kuzeydeki kentlere gidildikçe artış gösteriyor.

Kuzey enlemlerinde bulunan kentlerde ikamet Müslümanlar, güneydekilere göre daha uzun süreli oruç tutacak.

Kentler arasında büyük fark

Oruç tutulacak olan süre, ramazanın ilk günü için, şu şekilde sıralandı:

Hilal ilk kez Afrika'nın ortalarından yükselecek

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Hümeyra Nur İşlek, hicri takvim doğrultusunda bu sene ramazanın başladığını gösteren hilalin ilk defa Afrika'nın ortalarından, şevvalin (Ramazan Bayramı) başladığını gösteren hilalin ise Asya kıtasının güneydoğusundan itibaren gözlenmeye başlayacağını duyurmuştu.

Yorumlar (0)