Türkkan’ın küfür ettiği şehidin Kozan’da yaşayan kardeşi Erdoğan ile görüştü

Bingöl’deki esnaf ziyareti sırasında bir şehidin abisiyle küfürleşerek bir diyalog yaşayan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın tutumu toplumun büyük tepkisini çekti. Türkkan’ın Başkan vekilliği görevinden istifa etmesinin ardından AK Parti sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik şehidin Adana’da yaşayan diğer ağabeyi Ahmet Gümren’i ziyaret etti. Gümren Cumhurbaşkanı ile telefonda konuştu.

GÜNDEM 08.11.2021, 11:42 08.11.2021, 15:31
Türkkan’ın küfür ettiği şehidin Kozan’da yaşayan kardeşi Erdoğan ile görüştü

AK Parti sözcüsü aynı zamanda Genel Başkan Yardımcısı olan Ömer Çelik küfürlü diyaloğun yaşandığı şehit yakını Tahir Gümren’in Kozan’daki kardeşi Ahmet Gümren ile evinde bir görüşme gerçekleştirdi. Hakarete uğrayan şehidin bir diğer kardeşi olan Ahmet Gümren ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon vasıtasıyla görüşme imkanı da buldu. Gümren, konuşmasında cumhurbaşkanına Türkkan’ın mecliste olmasını istemediklerini belirtti.

“Bu kişinin parlamentoda yeri yok”

Cumhurbaşkanı aileye geçmiş olsun temennilerini iletirken, şehit ailelerinin de destekçileri olduğu ifade etti.  Erdoğan görüşmede, “Çarşamba günü grup toplantısında da konuşacağım, ne gerekiyorsa yapılacak. Kimse şehitlerinizin bacısına hakarette bulunamaz. Gereken neyse yapılacaktır. Buradan asla geri adım atamayız. Yok görevden almışlar, yok bilmem ne yapmışlar. Bu kişinin parlamentoda asla yeri olamaz. Onun genel başkanının da kendi üzerine düşeni yapması gerekir. Ailenize selamlar, tüm şehitlerimize hürmetlerimize iletiyoruz” açıklamasını yaptı.

“Şehitlerin yanındayız”

Ziyareti gerçekleştiren AK Parti’nin sözcüsü Ömer Çelik de, sözlerine başsağlığı dileyerek başladı ve şöyle devam etti: “Şehidimizin bir kardeşinin bu adreste olduğu bilgisi geldi. O nedenle kendisini ziyaret etmek istedim. Maalesef şehidimizin ailesine yapılan saldırı, şehitlerimizin tamamına yapılmıştır. O yüzden herkes de bunu görerek şiddetle kınadı. Bu olay birilerinin sabıkasına yazılmıştır. Şehitlerimizin aziz hatırasını her zaman yad etmeye devam edeceğiz. Tekrar tüm şehitlerimize rahmet, ailelerine sabır dileyerek, yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz”

Şehit İsa Gümren’in ağabeyi Ahmet Gümren de bu nazik ziyaret için Çelik’e teşekkürlerini ifade ederek “Ben daha önce açıklama yapmıştım. Hukuki olarak davamıza devam edeceğiz. Umarız gereken yapılarak milletvekilliği düşürülür” dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Bingöl ziyareti sırasında partinin Grup Başkanvekili olan Lütfü Türkkan’ın bir şehit ağabeyiyle küfürleşmesiyle başlayan olaylarda Türkkan önce özür dilemiş, ardından da gelen tepkiler üzerine başkan vekilliği görevinden istifa etmek durumunda kalmıştı.

Yorumlar (0)