Türkiye’de duygusal buluşma: Olena Zelenska da katıldı

Türkiye’nin garantörlüğündeki esir değişimiyle serbest kalan Azov tugayına mensup 5 Ukraynalı komutan, aileleri ile bir araya gelerek hasret giderdi. Duygusal buluşmada Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin eşi Olena Zelenska da yer aldı. 

GÜNDEM 04.10.2022, 16:01
Türkiye’de duygusal buluşma: Olena Zelenska da katıldı

Güvenlik gerekçesiyle buluşmanın yeri ve zamanı belirtilmezken, aylar sonra aileleri ile bir araya gelen komutanların duygusal anlar yaşadıkları görüldü. Buluşmaya ilişkin görüşlerini paylaşan Olena Zelenska, “Türkiye’de Azov kahramanlarımız ile bir araya geldim. Gösterdikleri azim ve mücadele için kendilerine şükranlarımı sundum. Andriy Yermak, aileler ile birlikte bir toplantı düzenlememize yardım etti. Çok güzel bir günü geride bıraktık ancak daha önümüzde çok yol var. Ukrayna, tüm vatandaşlarımızın yeniden eve dönüşü ve özgürlüğü için savaşmaya devam edecek” ifadelerini kullandı. 

“Savaşçılarımız, yeniden aileleriyle bir araya gelerek kucaklaştılar”

Öte yandan gerçekleştirilen görüşmede Ukrayna Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak da yer aldı. Buluşmada, komutanlara üstün hizmet madalyası takıldı. Konuya ilişkin Ukrayna Başkanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Azov komutanlarımız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsi güvencesi altında, mübadele anlaşmasına uygun olarak Türkiye’de bulunuyor. Andriy Yermak, Türk yetkililerin de yardımıyla, komutanların aileleriyle görüşmesi için bir buluşma hazırladı. Savaşçılarımız, uzun bir aradan sonra yeniden aileleriyle bir araya gelerek kucaklaştılar” ifadelerine yer verildi. 

Vladimir Zelenski’den teşekkür

Türkiye’deki duygusal buluşmaya ilişkin bir açıklama da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’den geldi. Dün gece halka hitap eden Zelenski, “Sonunda Azov komutanlarımızı aileleri ile bir araya getirebildik. Buluşma, anlaşma şartlarına uygun olarak savaşçılarımızın bulunduğu Türkiye’de gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güvencesiyle Türkiye’de tamamen güven içerisindeler. Her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Aileleri ile sonunda buluştular. Birbirlerini aylardır görmemişlerdi. Komutanlarımızı tekrar aileleri ile buluşturan ve bu imkânı sunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Yorumlar (0)