Türkiye, Ukrayna’ya 23 tır “kardeşlik” gönderdi

AFAD, Rusya’nın işgalinden bu yana Ukrayna’nın yanında olduğunu eylemleri ile sık sık ifade ediyor. Kurumdan yapılan son açıklamaya göre 2 haftalık işgal boyunca toplam 23 adet insani yardım tırı bölgeye ulaştı. Bir tır ise bugün ulaşacak.

GÜNDEM 09.03.2022, 10:18 09.03.2022, 17:42
Türkiye, Ukrayna’ya 23 tır “kardeşlik” gönderdi

İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Türkiye’den yola çıkan ve dost ülkeye ulaşan yardım tırları hakkında güncel verileri paylaştı. İnsanlık ve yardım elini bölge halkına ulaştırmaya devam eden AFAD, gerek ülkedeki Türk vatandaşlara gerekse Ukraynalı ve diğer yabancı vatandaşlara sık sık yardım gönderiyor. Gıda malzemesi, çadır, hijyen malzemesi, bebek malzemeleri, yatak ve nevresim setleri gönderilen bölgede insanların savaş durumunda bile sıcak yataklarında uyuması ve tok olmaları için çaba gösteriliyor.



Türk Kızılay, Sağlık Bakanlığı, özel sektör, STK’lar, belediyeler…

Belediyeler, özel sektör, STK’lar, Sağlık Bakanlığı, Türk Kızılay ve Türkiye’den pek çok kurum ve kuruluş ile bireysel olarak sağlanan desteklerle şimdiye kadar toplam 24 tırlık malzemenin toplandığını dile getiren AFAD, acil insani ihtiyaçları tamamlamak ve yaraları sarmak için 23 tır gönderdi. 24’üncü tırın ise bugün ulaşacağı bildirildi. Yardım toplama çalışmalarına devam eden AFAD, gönderilen malzemelerin sayılarını da paylaştı.



Yüz binlerce malzeme kardeş ve dost ülkeye gönderildi

AFAD, tırlarda bulunan malzemeleri şu şekilde aktardı: “307 bin 328 adet gıda malzemesi, sağlık ekipmanı ve ilaç, 16 bin 824 adet bebek bezi ve hijyen malzemesi, 3 bin 536 adet gıda kolisi, 51 bin 500 adet hijyen seti, 50 bin 330 adet hijyen ürünü, 141 adet uyku tulumu, 680 adet yastık ve çarşaf seti, 930 adet yatak, 4 bin 416 adet battaniye, 26 adet genel maksat çadırı, 510 adet aile çadırı.”



11 kişiden oluşan AFAD ekibi 2 sınır noktasına yetişti

Gönderilen yardımların koordinasyonunun 11 kişilik AFAD insani yardım ekibi tarafından gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada Ukrayna-Romanya sınırında ve Moldova’da çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Ukrayna’da bulunan ihtiyaç sahiplerine yönelik Sağlık Bakanlığı tarafından gönüllü olarak yola çıkan 3 araç ve 10 personel ise sağlık hizmeti yürütmek amacıyla 4 Mart 2022 tarihinde Romanya-Ukrayna sınırındaki Siret bölgesine ulaştı. Burada sağlık çalışması yürüten ekip, başta Türklere olmak üzere yabancı uyruklu vatandaşlara da hizmet sağlıyor. 

6 tır bugün Lviv’e doğru yola çıkacak

AB Sivil Koruma Mekanizması ve AFAD iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 6 tırın bugün (9 Mart 2022) Ukrayna Lviv’e doğru yola çıkacağı belirtildi.

Yorumlar (0)