"Türkiye, Suriye'ye operasyon yapacak"

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine operasyon hazırlıkları sürerken, dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinden saatler sonra Washington'dan yazılı açıklama geldi. Açıklamada, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek." ifadesine yer verildi.

GÜNDEM 07.10.2019, 08:44 07.10.2019, 09:42
"Türkiye, Suriye'ye operasyon yapacak"

Beyaz Saray'ın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında telefon görüşmesi gerçekleştirildiği bildirilerek, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak." ifadelerine yer verildi.

Söz konusu açıklamada, DAEŞ'i yenen ABD kuvvetlerinin, artık doğrudan bu bölgelerde olmayacağına dikkat çekildi.

"DAEŞ savaşçılarından sorumlu olacak"

ABD hükümetinin, Suriye'de tutuklanan DAEŞ mensubu vatandaşlarını geri almaları için Fransa, Almanya ve diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerine baskı yaptığı ancak bu ülkelerin bu teröristleri almak istemediği ifade edilen açıklamada, ABD'nin bu kişileri yıllarca elinde tutmayacağına dikkat çekildi.

Açıklamada, "Türkiye bundan böyle, ABD'nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı DAEŞ savaşçılarından sorumlu olacak." ifadesi kullanıldı. ABD'li yetkililer tarafından verilen bilgilere göre, bu rakam 10 bin civarında.

Yorumlar (0)