Türkiye genelinde deprem tatbikatı yapıldı

Ülke geneli ve KKTC'de (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti), 12 Kasım 1999 Düzce depreminin 23'üncü yıl dönümü sebebiyle saat 18.57'de deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

GÜNDEM 12.11.2022, 19:45 14.11.2022, 08:10
Türkiye genelinde deprem tatbikatı yapıldı

Türkiye genelinde ilk defa uygulanan tatbikat çerçevesinde, saat 18.57'de bütün yurttaşların cep telefonlarına iletilen 'Hayati Uyarı Bildirimi' ile İngilizce ve Türkçe sesli uyarı yapıldı.

Radyo kanalları ve televizyonlardan mesaj yayımlandı, yurttaşlar tatbikat esnasında önceden belirlenen güvenilir ve sağlam alanda 'Çök-Kapan-Tutun' hareketini yaptı.

HAY'dan (Haber Alma ve Yayma Sistemi) verilen anonslar belediye ve cami hoparlörlerinden aktarıldı. Tatbikat sırasında yurttaşların panik olmaması adına sirenler çalınmadı.

Süleyman Soylu koordine etti

Tatbikat evvelinde İçişleri Bakanı Soylu, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi) Merkezi'nden koordine edilen tatbikat için KKTC, Erzurum, Kahramanmaraş, Elazığ, İzmir, İstanbul ve Düzce'den canlı yayın bağlantısına iştirak ederek, AFAD il yöneticileri ve valilerden bilgi edindi.

Düzce ile gerçekleştirilen canlı bağlantıda, Düzce İl Müftüsü Rüstem Can, bahse konu depremde yaşamını yitirenler için dua etti.

Tatbikat evvelinde AFAD Başkanı Yunus Sezer, tatbikata dair bilgilendirmede bulundu.

18.57'de gerçekleştirildi

18.57'de deprem uyarısının yapılmasıyla birlikte hem bağlantı kurulan kentlerdeki hem de AFAD Merkezi'ndeki katılımcılar, 'Çök-Kapan-Tutun' hareketini yaptı.

Öte yandan, tatbikat çerçevesinde AFAD Merkezi bahçesinde, afet yönetimine dair bilgilendirmelerin yapıldığı araçlar ve stantlarda afet esnasında ve sonrasında yapılacaklara dair bilgiler paylaşıldı.

Yorumlar (0)